Palvelutalo Onnela-Lyckanin laajennukseen 15 asuntoa

Palvelutalo Onnela Pernajassa

Entisen Hemgårdenin palvelutalon tilalle nousee upouusi palvelutalo Onnela-Lyckanin laajennus. Pernajan kirkonkylässä sijaitsevan palvelutalon laajennuksen on määrä valmistua heinäkuussa 2020.

Hanke on esillä elinkeino- ja infrastruktuurilautakunnan kokouksessa 28.2.

Arkkitehtitoimisto Arcadia Oy:n suunnitelman mukaan 1 185 kerrosalaneliömetrin kokoiseen uudisrakennukseen tulee 15 asuntoa kooltaan 25 neliömetriä sekä palvelukeittiö ja ruokala, jotka tulevaisuudessa palvelevat myös Kyrkoby skolaa.

(klikkaa kuvia suuremmaksi)

Uuteen taloon sisältyy myös esimerkiksi saunaosasto, henkilökunnan sosiaalitilat ja yhdyskäytävä nykyiseen rakennukseen. Lisäksi talon yhteyteen rakennetaan oleskelupiha. Ulkoseinien kantavana rakenteena on massiivipuuelementti ja talo lämmitetään maalämmöllä.

Myös palvelutalo Onnela-Lyckanin nykyistä rakennusta uudistetaan. Poistuvien ruokailutilojen tilalle rakennetaan uusi asunto.

Hankkeen kustannusarvion laatineen Polartek Oy:n mukaan uudisrakennus maksaa yhteensä 3 050 000 euroa ja nykyisen rakennuksen muutostyöt 97 000 euroa. Hankkeen urakkamuodoksi suunnitellaan jaettua kokonaishintaurakkaa, joka mahdollistaa paikallisten yritysten mukana olon tarjouskilpailussa.

Elinkeino- ja infrastruktuurilautakunnassa 28.2.2019 esillä olevassa asiassa laajennuksen on arvioitu valmistuvan heinäkuun alkuun 2020 mennessä. Nykyisen rakennuksen muutostyöt tehtäisiin tämän jälkeen ja koko hanke olisi valmis 1.11.2020.

Aihe elinkeino- ja infrastruktuurilautakunnassa