Rakennusyhtiö korjaa Harjurinteen koulun romahtaneen sisäkaton

Harjurinteen koulun ruokasalin kattoromahdus taket har kollapsat i matsalen

Loviisan keskustassa sijaitsevan Harjurinteen koulun uudemman osan rakentanut Skanska Oy on ilmoittanut kaupungille ottavansa vastuun tiistain 20.11.2018 vastaisena yönä tapahtuneesta sisäkaton romahtamisesta.

Skanska Talonrakennus Oy kertoo suorittavansa purkutyöt ja toteuttaa uuden sisäkaton korjaussuunnitelmien mukaisesti. Loviisan kaupungin rakennusvalvonta valvoo purkutöitä, dokumentoi toimenpiteet ja raportoi ympäristöministeriön rakentamisen osastolle ja Onnettomuustutkintakeskukselle. OTK ei ole toistaiseksi tehnyt päätöstä oman tutkinnan aloittamisesta.

Purkutyön ja korjausten aikataulu tarkentuu noin viikon sisällä. Koulun ruokasali ja liikuntasali ovat suljettuina jouluun asti. Koulu on työmaa, joten kulkuoikeus rajoitetaan turvallisuussyistä purku- ja rakennustöihin liittyviin henkilöihin.

Tarkkaa syytä tutkitaan

Syy siihen, miksi noin 60 neliön kokoinen osa koulun ruokasalin sisäkatosta romahti, ei ole vielä varmistunut, kertoo Loviisan kaupungin tilapäällikkö Antti Kinnunen.

– Purkuvaiheessa selvinnee, onko kyseessä suunnittelu- vai rakennusvirhe vai kenties molempia. Tieto tulee vaikuttamaan uuden sisäkaton toteutukseen.

Tämänhetkisen tiedon mukaan vastaavankaltaista sisäkattorakennetta löytyy vain talon ruokasalista ja siihen liittyvistä käytävistä. Antti Kinnusen mukaan kaupunki tarkistaa kuitenkin kaikki koulun sisäkatot.

– Koska tämä on jo kolmas vastaavanlainen tapaus maassamme lyhyessä ajassa, meidän tulee tarkistaa myös kaikkien muidenkin rakennustemme sisäkatot ja varmistaa, että ne ovat turvallisia. Käynnissä olevien kouluhankkeiden rakennussuunnitelmat varmistetaan vielä kertaalleen ja työtapavalvonta pidetään tarkkana.

Uuden Lovisanejdens högstadiumin ja Koskenkylän kaksikielisen koulukeskuksen rakennushankkeiden valvojana toimii Polartek Oy.