Uusi vuosi, uusi organisaatio

Raatihuoneen tornissa lippu Flagga i Rådhustornet

Loviisan kaupunki sai uuden organisaatiorakenteen 1.1.2019. Kolme neljästä keskuksen johtajasta on jo aloittanut työnsä, elinkeino- ja infrastruktuurijohtaja aloittaa helmikuussa.

Kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blomin mukaan organisaatiouudistus on sujunut hyvin.

– Kuten kaikki muutokset, on tämäkin vaatinut uudelleen organisointia, kustannuksia ja ylimääräistä työtä, mutta olen vakuuttunut siitä, että uuden organisaation edut selkenevät pitemmällä tähtäimellä.

Käytännön työ jatkuu vielä jonkin aikaa. Tiedot on päivitettävä kaupungin verkkosivuille ja erilaisiin dokumentteihin.

– Nimikilvet kiinteistöissä vaihdetaan eri tahtiin, osa muuttojen ja tilojen uudelleen organisoinnin yhteydessä, toteaa Oker-Blom.

Neljä keskusta kaupungin ytimenä

Vuodenvaihteesta alkaen kaupungin organisaatio koostuu neljästä keskuksesta:

  • kaupunginkansliakeskus, johtaja Kristina Lönnfors
  • sivistys- ja hyvinvointikeskus, johtaja Kirsi Kinnunen
  • elinkeino- ja infrastruktuurikeskus, johtaja Joakim Holmström (sijaisena Ulf Blomberg 4.2. asti)
  • perusturvakeskus, johtaja Carita Schröder.

Kaupungin johtoryhmään kuuluvat kaupunginjohtaja, keskuksien johtajat, henkilöstön edustaja sekä sihteerinä viestintä- ja markkinointiasiantuntija. Lisäksi kaupunginjohtaja kutsuu tarvittaessa mukaan vesiliikelaitoksen johtajan, kaupunginhallituksen puheenjohtajan ja muita henkilöitä.

Uusia ja tuttuja päälliköitä

Kaupunki saa myös uusia päälliköitä, joista osa ovat ennestään tuttuja nimiä. Ulf Blomberg toimii elinkeino- ja infrastruktuurikeskuksen projektinjohtopäällikkönä ja Thomas Grönholm on uusi henkilöstöpäällikkö.

Elinkeinopäällikkö valitaan kun elinkeino- ja infrastruktuurijohtaja on aloittanut työnsä. Vt. elinkeinopäällikkö on Petri Hirvonen. Uutta hyvinvointipäällikön virkaa ei vielä täytetä. Kaupunki odottaa lisätietoa valtakunnallisista uudistuksista.

Kaupunki on saanut uuden kirjastojohtajan, Tapani Häkkisen, ja uusi kaupunginkamreeri on nimeltään Johan Mattsson.

Kaupungin kiinteistönhuolto siirtyy kevään aikana Loviisan Kiinteistönhuolto Oy:lle. Kaupungin kiinteistönhoitajat ja kunnossapitohenkilöstö siirtyvät uuteen yhtiöön, joka on Loviisan Asunnot Oy:n tytäryhtiö.

Tutustu Loviisan kaupungin uuteen organisaatiorakenteeseen