Valtuuston kokous 360-videointina ensimmäisenä Suomessa

Loviisan kaupunginvaltuuston kokousta 13.12. pystyi seuraamaan 360 asteen videointina tiettävästi ensimmäistä kertaa Suomessa. Paikallislehti Loviisan Sanomat kokeili lähetystekniikkaa kokouksessa, jota pystyi katselemaan Loviisan kaupungin, Loviisan Sanomien ja Östnylandin verkkosivuilla ja Facebook-sivuilla.

360 asteen videoinnissa kamera kuvaa näkymää samaan aikaan joka suunnasta, mikä tuo katsojan tapahtumien keskelle. Katsoja voi itse valita, mihin suuntaan katsoo.

– Kaikki tavat, joilla voidaan parantaa loviisalaisten mahdollisuuksia seurata valtuuston kokouksia, ovat erittäin tervetulleita. Siksi on hienoa, että Loviisa on ensimmäisten joukossa kokeilemassa 360-videointia, toteaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otto Andersson.

360-videota voi katsella VR-laseilla, mutta sen ominaisuudet ovat käytössä myös tavallisilla päätelaitteilla. Kuvaa voi seurata tietokoneella ja vaihtaa kuvakulmaa hiirellä. Älypuhelimella kuvakulmaa voi vaihtaa puhelinta kääntämällä. Safari-selaimella 360-ominaisuus ei kuitenkaan toimi.

Kaupunginvaltuuston kokouksen 360-videointi 13.12. oli testilähetys, jonka rinnalla kokous lähetettiin myös tavalliseen tapaan videoituna suorana lähetyksenä.

Kaupunginvaltuuston kokouksen esityslista 13.12.