Vanhankylän ensihoitoasema valmistuu toukokuussa

Loviisan Vanhaankylään rakennettavan ensihoitoaseman rakennustyöt ovat hyvällä mallilla. Asema otetaan käyttöön toukokuun puolivälissä 2019. Ensihoitoaseman yhteyteen rakennettava liityntäpysäköintipaikka pyritään saamaan valmiiksi samaan aikaan.

Ensihoitoasemasta tulee Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen ambulanssien tukikohta Loviisan ja Porvoon välillä. Asemalta löytyy autotallin lisäksi keittiö, oleskelutila ja pesutilat ensihoitohenkilökunnalle. Rakennus lämpenee maalämmöllä, jolle porataan kaivo tontilla.

Autotalliin mahtuu isompikin auto. Kuva rakennustyömaalta maaliskuun lopussa 2019.

Asema otetaan käyttöön tämän hetkisen suunnitelman mukaan 15.5.2019. Lisä- ja muutostyöt ovat vaatineet noin kaksi viikkoa lisäaikaa. Asemarakennukselle on varattu noin 450 000 euroa ja kustannusarvio on pitänyt. Itä-Uudenmaan pelastuslaitos vuokraa valmiin kiinteistön Loviisan kaupungilta.

Myös ensihoitoaseman ja moottoritien väliin rakennettavan liityntäpysäköintipaikan rakennustyöt etenevät. Pysäköintipaikka palvelee erityisesti asukkaita, jotka käyttävät moottoritietä liikennöiviä linja-autovuoroja.

Ensihoitoaseman viereen rakentuu liityntäpysäköinti moottoritien pikavuoropysäkkejä käyttäville. Kuva maaliskuun lopulta.