Villekulla daghemissa vesivahinko – korjaus käyntiin heti

Villekullan julkisivu talvella fasad på vintern

Loviisan keskustassa sijaitsevan Villekulla daghemin niin sanotussa Muumitalossa on tapahtunut vesivahinko. Korjaustoimet päiväkodin punaisessa rakennuksessa aloitetaan heti.

Vahingon on todennäköisesti aiheuttanut lattiarakenteessa sijaitsevan käyttövesiputken vuoto. Vaurioitunut alue on alustavien arvioiden mukaan noin 150 neliömetriä. Päiväkodin toiminta on jo siirretty pois alueelta. Muumitaloksi kutsutaan päiväkodin pihalla sijaitsevaa punaista, yksikerroksista rakennusta.

Oranssin teipin alla on yksi lähes paristakymmenestä päiväkodin lattiaan poratuista mittausrei’istä.

Työmaa-alue osastoidaan ja alipaineistetaan ensin siten, ettei ilma pääse kulkeutumaan alueille, joissa päiväkotitoimintaa voidaan jatkaa. Haitta-aineiden poisto aloitetaan viikolla 4. Tämän jälkeen puretaan lattia- ja seinärakenteita ja kuivatetaan säilytettävät rakenteet.

Vesivahingon korjauksen yhteydessä uusitaan koko rakennuksen käyttövesijärjestelmä. Hankkeen arvioidaan kestävän 4–5 kuukautta. Päiväkodin mahdollisten korvaavien tilojen tarve selvinnee parin viikon sisällä. Hankkeen suunnittelu alkaa välittömästi. Korjaustyöurakoitsija on Pernajan Rakennus Oy.

Loviisan kaupunki tiedottaa lisää aikataulun, tilajärjestelyiden ja kustannusarvion tarkentuessa. Päiväkodinjohtaja ja varhaiskasvatuspäällikkö tiedottavat huoltajille ja henkilökunnalle käytännön järjestelyistä.