Aikamatka lelujen maailmaan: Lelunäyttely Loviisan pääkirjastossa

Ehkä sinullakin oli lapsena suosikkinalle, jota kuljetit mukanasi kaikkialle? Tai ehkä olet itse lapsi, joka leikkii autoilla, nukeilla tai pehmoleluilla? Olet sitten lapsi, aikuinen tai lapsenmielinen, nyt sinulla on tilaisuus tutustua niin vanhoihin kuin uudempiin leluihin. Kirjaston alakerrassa on lokakuun 2023 ajan esillä esimerkiksi nukkeja, legoja, pienoismalliautoja ja nalleja eri aikakausilta. Esillä on myös Museo Leikin lelunäyttely “Nallevaarin matkassa”.

Näyttelyssä voi tutustua leluihin ja oppia niistä lisää. Mikä lelu on todennäköisesti vanhin, miten Barbie-nukke syntyi ja miksi Kindermunia ei ole olemassa Amerikassa? Jos uteliaisuus leluja kohtaan herää, voi kirjanäyttelystä lainata leluja käsitteleviä kirjoja.

Näyttelyssä on myös mahdollista askarrella mielikuvituslelu. Esillä on erilaisia värityskuvia, joita yhdistelemällä voi esimerkiksi luoda ritarin, jolla on sorkat tai dinosauruksen, jolla on gorillan pää – vain mielikuvitus on rajana!

Nallevaarin matkassa –lelunäyttelyn ovat toteuttaneet Mia Peltola ja Anna Nuorlehto yhteistyössä Museo Leikin kanssa osana Metropolian ammattikorkeakoulun ”Kulttuuri hyvinvointipalveluiden voimavarana” -erikoistumisopintoja vuonna 2011. Näyttelyä on uudistettu vuonna 2016.

Tervetuloa tutustumaan lelujen maailmaan Loviisan pääkirjastoon 2.10.-31.10.2023!

Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina:

Ma, ti ja to 11-19

Ke 11-16

Pe 10-16

La 10-14