Aili Ikosen tähdittämä Great Voices -kiertue vierailee Loviisassa

Aili Ikonen feat. UMO Helsinki Jazz Orchestra: Valoista, varjoista
Perjantaina 7. lokakuuta 2022 kello 19
Seurahuone, Loviisa
Loviisan Seurahuone, Itäinen Tullikatu 7, 07900 Loviisa

Konsertin kesto noin 2 h, sisältää väliajan. Väliaikatarjoilu.
Liput: 15 €/10 € kaupungin asiakaspalvelupiste Lovinfosta (Mariankatu 12 A) sekä ovelta tai verkkosivustolta Liveto.io.

UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Suomen valovoimaisin jazzlaulaja Aili Ikonen tekevät yhteisen konserttisalikiertueen lokakuussa. Kiertue ulottuu Kangasalle, Kuopioon, Kotkaan, Loviisaan ja Helsinkiin. Konsertit ovat osa UMO:n Great Voices -sarjaa, jossa orkesterin solisteina nähdään upeaäänisiä laulajia niin Suomesta kuin maailmalta.

Aili Ikosen omat sävellykset, kuten Läpi harmaan sumun ja Valo, kuullaan upouusina ison orkesterin sovituksina. Myös Ikosen suosikit muun muassa Björkiltä, Stingiltä ja Joni Mitchelliltä saavat uuden hahmon 16-henkisen UMO Helsinki Jazz Orchestran käsittelyssä. Kapellimestarina toimii UMO:n taiteellinen johtaja Ed Partyka.

– Olemme valinneet ohjelmistoon kappaleita, jotka käsittelevät pohjoista luontoamme ja käyttävät luontoa heijasteena erilaisten tunteiden kuvaamiselle: neljää vuodenaikaa, veden eri olomuotoja, valon väreilyä. On kiehtovaa miten moninaisia metaforia nämä voivat edustaa musiikissa ja lyriikoissa. Luvassa on suuria tunteita, Aili Ikonen kuvailee.

Aili Ikonen (s. 1982) on yksi Suomen parhaista jazzlaulajista, joka vaikuttaa oman soolouransa lisäksi myös lauluyhtye Rajattomassa. Hän on kysytty solisti, jonka kuulasta ääntä on verrattu niin Laila Kinnuseen kuin Ella Fitzgeraldiin. Hän on julkaissut kolme sooloalbumia sekä useita eri yhtyeiden kanssa tehtyjä levyjä. Laulamisen lisäksi Ikonen säveltää ja sanoittaa omaa materiaaliaan: www.ailiikonen.fi.

UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja rytmimusiikin saralla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka esiintyy vuosittain noin sadassa konsertissa ja tapahtumassa. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki on julkaissut yli 60 albumia ja esiintynyt kotimaisten huippunimien lisäksi kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa: www.umohelsinki.fi.

Loviisan konsertti toteutetaan osana AUF-yhteistyötä, jossa kolme orkesteria – Kamariorkesteri Avanti!, UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Suomalainen barokkiorkesteri FiBO – tuottavat konsertteja yhteistyössä Loviisan kaupungin ja Porvoonseudun musiikkiopiston kanssa. Muita hankkeen kuntakumppaneita 2022 ovat Askola, Sipoo, Porvoo, Mäntsälä ja Pukkila.

Liput:

Liput: 15 €/10 € kaupungin asiakaspalvelupiste Lovinfosta (Mariankatu 12 A) sekä ovelta ja verkkosivustolta Liveto.io: https://events.liveto.io/…/aili-ikonen-feat-umo-helsinki…

Lisätietoja AUF yhteistyöstä Loviisassa:

Agneta Longhurst
kulttuurituottaja
puh. 0440 555 354
agneta.longhurst@loviisa.fi

tai

Päivi Karppi
kulttuurituottaja
puh. 040 751 7449
paivi.karppi@loviisa.fi