Asuntomessujen aikaiset liikennejärjestelyt Loviisan keskustassa

Loviisassa järjestettävien Asuntomessujen ajan 7.7.–6.8.2023 on väliaikaisia liikennejärjestelyjä keskustan alueella. Järjestelyillä pyritään turvaamaan keskusta-alueella asioivien pysäköinti.

Omalla autolla messuille saapuvien pysäköintialue sijaitsee Loviisan uudella teollisuusalueella osoitteessa Johtajantie 2.

Läpiajo Loviisantieltä Johtajantietä pitkin Mekaanikontielle on estetty. Kaikille Johtajantien ja Mekaanikontien varressa oleville teollisuustonteille ajetaan Insinöörintien kautta. HUOM! Johtajantielle ajetaan Loviisantien kautta, ei Insinööritien.

Keskusta-alueella asioivien pysäköinti pyritään turvaamaan lisäämällä valvottuja aikarajoitteisia parkkipaikkoja. Kuhlefeltinkadulle tulee messujen ajaksi pysäköintikielto. Mitään erillisiä pysäköintilupia ei jaeta. Alakaupunkiin tulee aikarajoitteisia parkkipaikkoja. Tänne ei myöskään jaeta mitään erillisiä pysäköintilupia.

Saaristotie on messujen ajan normaalisti käytössä. Ruuhkaa voi syntyä erityisesti näytteilleasettajien tullessa messualueelle kello 9–10 ja sieltä lähtiessä kello 18–18.30. Saaristotiellä on pysäköintikielto.

Määrlahden alueelle asetetaan useita pysäköintikieltoja, jotka ovat voimassa kello 9–16. Alueella ei ole messuvieraille pysäköintiä. Näytteilleasettajien pysäköintialue sijaitsee osoitteessa Leppätie 1 ja busseille on varattu Ungernin pysäköintialue. Pysäköintialueita valvoo ParkkiPate.

ParkkiPate toimii kaupungin toimesta niillä pysäköintialueilla, jossa messuosallistujat pysäköivät erillisellä luvalla. Kaupungissa on tehostettu pysäköinninvalvonta. Pysäköintisakoilta välttyy, kun noudattaa kaupungissa olevia liikennemerkkejä ja käyttää pysäköintikiekkoa.

Lisätietoja: infrastruktuuripäällikkö Markus Lindroos, puh. 050 382 7550, markus.lindroos@loviisa.fi

Tiedotetta on täydennetty 7.7.2023.