Asuntomessut nosti Loviisan näkyvästi Suomen kartalle

Loviisan tavoitteena oli Asuntomessujen kautta tehdä kaupunkia tutuksi suomalaisille. Tavoite täyttyi, sillä noin puolet messukävijöistä vieraili messujen aikana ensimmäistä kertaa Loviisassa.
Eilen päättyneillä Asuntomessuilla Loviisassa kauniit kodit ja Kuningattarenrannan alueelta avautuva maalauksellinen merimaisema tekivät messuvieraisiin vaikutuksen.

Messukävijöille tehdyn asiakaskyselyn avoimissa palautteissa kokemusta kuvaillaan mm. näin:

”Poikkeuksellisen hienot Asuntomessut! Merellisyys, kalliot ja männyt loivat upean ympäristön ja se, että useista kohteista näkyi sekä meri, että Loviisan upea vanhakaupunki ja kirkko.”

”Upeat kohteet, joista saa paljon inspiraatiota rakentamiseen, remontointiin, sisustamiseen ja pihasuunnitteluun.” ”Sopivan kokoinen alue, ei vienyt koko päivää kiertää.”

Asuntomessuilla Loviisassa vieraili kuukauden aikana alustavien tietojen mukaan yhteensä 107 000 ihmistä. Tiedot tarkentuvat vielä loppuraportissa, joka julkaistaan lokakuun loppuun mennessä.

Loviisa teki vaikutuksen kävijöihin

Loviisan tavoitteena oli messuhankkeen avulla lisätä kaupungin tunnettuutta ja vetovoimaa. Puolet messuvieraista kertoikin tutustuneensa Asuntomessualueen lisäksi myös Loviisan kaupunkiin. Joka toiselle messukävijälle vierailu Loviisaan oli ensimmäinen laatuaan ja kaupungin tarjonta sai kävijöiltä hyvää palautetta.

Asuntomessujen kävijäkyselyyn on tähän mennessä vastannut lähes 9000 ihmistä. Heistä 16 % kertoo, että haluaisi muuttaa tai voisi harkita muuttavansa Loviisaan.

“Loviisa on saanut valtavasti positiivista näkyvyyttä valtakunnallisessa mediassa. Se on tärkeää, mutta vielä enemmän lämmittää messukävijöiden antama todella hyvä palaute kaupungistamme. Loviisa on varmasti paljon enemmän ihmisten mielessä, kun he miettivät kotimaan matkailukohdetta tai jopa paikkakuntaa mihin asettua”, toteaa Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom tyytyväisenä.

Kuningattarenrannan messualueella alkaa nyt paljon odotettu arki. Asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa lähipäivinä. Uusi asuinalue ja erityisesti sen puistot ilahduttavat jatkossakin myös kaupunkilaisia ja Loviisassa vierailevia.

”Alueella on kaikkiaan 7 hehtaaria viher- ja puistoaluetta. Uusi ekologinen Kruunupuisto pitkospuineen on upea elämys ja kelluva Kruununsilta lyhentää huomattavasti etäisyyksiä keskustan ja uuden asuinalueen välillä”, iloitsee Loviisan projektipäällikkö Niina Okkonen.

Kävijätyytyväisyys korkealla tasolla

Asuntomessujen kävijätyytyväisyys on erittäin korkealla tasolla. Keskimäärin puolet asiakaskyselyyn vastanneista messuvieraista antoi kokemukselleen arvosanan 10 tai 9.

”Asiakkaiden tyytyväisyys on meille aina kävijämäärääkin tärkeämpi kriteeri, kun arvioimme messujen onnistumista. Olemme erittäin iloisia tästä tuloksesta”, kertoo Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio.

Asuntomessut tarjoaa elämyksellisen tavan hakea inspiraatiota omaan asumiseen. Tapio uskoo, että tällä on suuri merkitys juuri nyt, kun rakennusala kärsii laskusuhdanteesta.

”Uusien rakennuslupien määrä on laskenut yli 50% viime vuoteen verrattuna. Moni rakennusprojekti on odotustilassa, mutta Asuntomessuille tullaan tekemään suunnitelmia ja hakemaan ideoita tulevaisuuden varalle. Messuvierailu auttaa luomaan uskoa tulevaan ja konkretisoi omia valintoja”, Tapio iloitsee.

Messutunnelmointi jatkuu netissä ja televisiossa

Vaikka Asuntomessutapahtuma Loviisassa on päättynyt, messukoteihin pääsee edelleen vierailulle virtuaalisesti. Kohteisiin voi palata sekä uudessa Asuntomessut-sovelluksessa, että Asuntomessujen nettisivujen kautta löytyvillä virtuaalisilla Asuntomessuilla.

Yhä useampi laajentaakin elämystään digitaalisille alustoille. Virtuaalikierroksilla Loviisan messukodeissa on jo nyt käyty lähes 80 000 kertaa. Messuaikana virtuaalisisällöt ovat olleet tarjolla lipun ostaneille. Ne muuttuvat avoimiksi kaikille elokuun toisella viikolla.

Asuntomessukotien ihastelu jatkuu myös televisiossa. Suosittu Huvila & Huussi Asuntomessuilla -ohjelma syventyy tuttuun tapaan messujen helmiin neljän erikoisjakson verran Nelosella ja Ruudussa 22.8. alkaen.

Seuraavat Asuntomessut järjestetään Oulussa heinä-elokuussa 2025.

Lisätiedot

Kuva: Loviisan kaupunki/Axel Ahoranta

Anna Tapio
toimitusjohtaja, Suomen Asuntomessut
anna.tapio@asuntomessut.fi, puh. 040 717 1051


Jan D. Oker-Blom
kaupunginjohtaja, Loviisan kaupunki
jan.d.oker-blom@loviisa.fi, puh. 040 551 7551


Niina Okkonen
Asuntomessujen projektipäällikkö, Loviisan kaupunki
niina.okkonen@loviisa.fi, puh. 044 505 1972


Minna Matintupa
viestintäpäällikkö, Suomen Asuntomessut
viestinta@asuntomessut.fi, 040 779 2101