Bastion Ungernille parempi valaistus – Työt alkavat 13.4.2023

Kesäkuussa 2022 hyvinvointilautakunta päätti että 15 000 euroa Loviisan kaupungin vastaanottamasta perinnöstä käytetään Bastion Ungernin valaistuksen kehittämiseen. Kaivuutyöt uutta valaistusta varten alkavat Ungernin ympäristössä torstaina 13.4.2023.

– Nykyiset valotolpat valaisevat aluetta tehokkaasti, mutta eivät tee itse Bastionin hahmottamisesta kovin helppoa. Nyt muureja on tarkoitus valaista myös alhaalta päin, jolloin ne erottuvat huomattavasti paremmin, kulttuuri- ja matkailukoordinaattori Nina Wiklund kertoo.

– Taideohjelman asukaskyselyssä asukkailta tuli useita toiveita liittyen valaistukseen ja valotaiteeseen. Kohta saamme nähdä yhden Loviisan hienoimmista kohteista aivan uudessa valossa, Wiklund toteaa.

Töitä ovat edeltäneet kattavat lupaprosessit ja selvitykset. Alue kuuluu Loviisan maalinnoituksen muinaisjäännösalueeseen. Tämän takia kaivuutyöt tehdään arkeologisessa valvonnassa. Loviisan kaupunginmuseon intendentti Ulrika Rosendahl vastaa näistä arkeologisista kenttätöistä. Hänen apunaan toimivat kaupungin maanmittaajat, jotka vastaavat mittauksista ja alueen dokumentoinnista.