Ennätysmäärä palveluita nuorille Loviisan Ohjaamossa

Loviisassa on ennätyksellisen paljon nuorille suunnattuja palveluita nyt, kun Loviisan Ohjaamosta voi saada muun muassa mielenterveys- ja päihdesairaanhoitajan sekä asumisohjaajan apua Kelan ja TE-toimiston palveluiden lisäksi. Myös ammatinvalintapsykologin ja sosiaaliohjaajan apua sekä keskusteluapua on tarjolla matalalla kynnyksellä.

Loviisan Ohjaamo auttaa 15–30-vuotiaita nuoria. Tavoitteena on, että nuori saa kaikki tarvitsemansa palvelut yhdestä paikasta. Loviisan Ohjaamo on avoinna tiistaista keskiviikkoon kello 13–16 ja torstaisin kello 13–18.

Loviisan kaupungin etsivät nuorisotyöntekijät pitävät Ohjaamoa avoinna yhteistyössä nuorisotyöntekijöiden kanssa ja tarjoavat nuorisopalveluita muiden julkisten palveluiden tarjoajien kanssa. Asiantuntijat Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelta ja valtiolta tulevat Loviisan Ohjaamoon tapaamaan nuoria säännöllisesti ennakkoon ilmoitettuina aikoina.

–Tällä hetkellä nuorille on todella paljon apua ja palveluita, enemmän kuin Loviisan Ohjaamossa ennen on ollut, kertoo koordinoiva etsivä nuorisotyöntekijä Samira Al-Far.

– Etenkin mielenterveys- ja päihdepuoli on ollut meille iso huoli, sillä Loviisassa tarjottu apu on ollut suunnattu täysi-ikäisille. Nyt tämä Ohjaamon tiloissa tarjottava mielenterveys- ja päihdesairaanhoitajan apu on suunnattu 13–21-vuotiaille.

Mielenterveys- ja päihdesairaanhoitaja on psykiatrinen sairaanhoitaja, joka tulee Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen uudelta nuorisoasemalta Porvoosta. Loviisan Ohjaamolla oli sopivat äänieristetyt tilat tarjota toiminnalle.

Uutta on myös asumisohjaajan apu. Asumisohjaaja voi auttaa esimerkiksi asunnon tai asumistuen hakemisessa tai auttaa nuorta ymmärtämään sopimuksen sisällön ja mitkä ovat nuoren velvollisuudet asumisessa.

Ohjaamon palvelut ovat todella suosittuja, ja esimerkiksi Kelan ja TE-toimiston vastaanottoajat ovat aina täyttyneet. Ohjaamoon voi tulla aukioloaikoina yksin, kaverin tai perheenjäsenen kanssa eikä ajanvarausta välttämättä tarvita.

– Kuitenkin ajan varaaminen etukäteen on suositeltavin ja varmin tapa tavata asiantuntija. Toki tänne Ohjaamoon voi aina tulla aukioloaikoina, mutta silloin voi joutua odottamaan. Ajanvarauksen voi tehdä helposti vaikkapa WhatsApp-viestillä eli ei tarvitse soittaa, ellei halua, Al Far jatkaa.

Ohjaamo löytyy Loviisan Forumista kuten nuorisotilakin

Loviisan Ohjaamo sijaitsee nuorisotilan kanssa samassa rakennuksessa, Loviisan Forumissa, osoitteessa Brandensteininkatu 13, ensimmäisessä kerroksessa.

– Siksi tänne on helppo tulla. Nuoret saattavat ensin käydä nuorisotilassa ja sitten myöhemmin tulla Ohjaamoon. Kynnystä avun hakemiseen on madallettu, sanovat etsivät nuorisotyöntekijät Jennifer Smeds ja Jari Kaasinen.

Nuorisotilassa järjestetään nuorisoiltoja maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, ja ne on suunnattu yläkoululaisista 18-vuotaisiin.

– Nuorisotilaan voi tulla pelaamaan pelejä tai keitetään kahvia ja jutellaan, kannustaa nuorisotyöntekijä Sonja Välkepinta.

Nuorisotyön tekee saavutettavaksi myös liikkuvan nuorisotyön nuorisoauto AutoLoBil. Nuorisoauto liikkuu Loviisan kylillä tiistaisin ja torstaisin kello 17–20. Joka toinen tiistai ajetaan Koskenkylään ja joka toinen viikko Isnäsiin. Torstaisin mennään Tesjoelle ja Ruotsinpyhtään kirkonkylään.

Loviisan Ohjaamon palveluita nuorille

  • Etsivä nuorisotyö
  • Nuorisotyö
  • Ammatinvalintapsykologi
  • Asumisohjaaja
  • Kela
  • Mielenterveys- ja päihdesairaanhoitaja 
  • Onni-hankkeen keskusteluapu
  • Sosiaaliohjaaja
  • TE-toimisto


Ohjaamo tiedottaa palveluista ja niiden aikatauluista sosiaalisen median tileillään Facebookissa ja Instagramissa.

Nuorisotyöntekijä Sonja Välkepinta, etsivä nuorisotyöntekijä Jari Kaasinen, koordinoiva etsivä nuorisotyöntekijä Samira Al-Far (selin) ja etsivä nuorisotyöntekijä Jennifer Smeds toivottavat nuoret tervetulleeksi juttelemaan Ohjaamoon.

Lisätietoja:

Loviisan Ohjaamon verkkosivuilta ja 

Koordinoiva etsivä nuorisotyöntekijä Samira Al-Far, puh. 0440 555 885, samira.al-far@loviisa.fi 
Etsivä nuorisotyöntekijä Jari Kaasinen, puh. 044 450 5041, jari.kaasinen@loviisa.fi 
Etsivä nuorisotyöntekijä Jennifer Smeds, puh. 0440 555 387, jennifer.smeds@loviisa.fi  Nuorisotyöntekijä Sonja Välkepinta, puh. 040 555 0047, sonja.valkepinta@loviisa.fi 

Loviisan Ohjaamo on avoinna tiistaista keskiviikkoon kello 13–16 ja torstaisin kello 13–18 nuorisotilan kanssa samassa rakennuksessa, Loviisan Forumissa, osoitteessa Brandensteininkatu 13, ensimmäisessä kerroksessa.