Generalshagens skola peruskorjataan – Projektisuunnitteluryhmä kokoontui

Generalshagens skola

Ruotsinkielisessä alakoulussa Generalshagens skolassa Loviisan keskustassa aloitetaan kesällä 2024 peruskorjaus, jonka suunnitellaan valmistuvan vuoden 2026 alussa. Muun muassa uudistetaan lämpö-, vesi-, viemäri- ja sähköjärjestelmät sekä automatiikka. Pintoja, ikkunoita ja kattoja kunnostetaan ja hissi asennetaan. Koulun toiminta tapahtuu väistötiloissa syksystä 2024 talvilomaan 2026 asti. Koululla on noin 240 oppilasta ja henkilöstöä noin 40 henkilöä. Kaupunginvaltuuston joulukuussa 2022 hyväksymässä investointisuunnitelmassa varattiin neljä miljoonaa euroa peruskorjaukselle. Kasvatus- ja koulutuslautakunnan ruotsinkielinen koulutusjaosto asetti lokakuussa projektisuunnitteluryhmän. Ryhmä kokoontui ensimmäisen kerran 2.11.2023.

Projektisuunnitteluryhmässä on Loviisan kaupungin koulutuspäällikkö, tilapäällikkö, siivouspäällikkö, ruokapalvelupäällikkö sekä tiedottaja ja koulun rehtori. Ryhmään kuuluu lisäksi koulutusjaoston edustaja ja projektisuunnittelun konsultti. Henkilöstöllä, huoltajilla ja oppilailla on kullakin oma edustajansa.

Projektin valmistelut aloitettiin keväällä 2023 tarvekartoituksella. Kartoitus valmistui syyskuussa 2023.

Projektisuunnitteluryhmän ensimmäisessä kokouksessa 2.11.2023 käsiteltiin muun muassa väistötiloja ja suunnitelmia tehdä rakennuksesta esteetön.

– Väistötilojen sijoituksesta ja laajuudesta päätettäessä oppilaiden ja henkilökunnan tarpeet asetetaan etusijalle. Kustannuksia pyritään säästämään käyttämällä muiden koulujen erityistiloja mahdollisuuksien mukaan, toteaa koulutuspäällikkö Timo Tenhunen. 

Hanketyöryhmän suositukset väistötilojen laajuudesta ja sijoituspaikasta on tarkoitus viedä päätöksentekoon tämän vuoden puolella.

– Väistötilojen sijoitus vaikuttaa tietysti myös monen perheen arkeen. Hanketyöryhmä pyrkii saamaan suosituksensa valmiiksi mahdollisimman pian ja tiedotamme päätöksestä viipymättä henkilökunnalle, huoltajille ja yleisölle, lupaa Tenhunen.