Generalshagens skolan toiminta väistötiloissa

Generalshagens skola

Generalshagens skolassa Loviisan keskustassa aloitetaan kesällä 2024 peruskorjaus, jonka arvioidaan valmistuvan vuoden 2026 alussa. Kaupunginvaltuusto päätti tammikuussa, että väistötilat sijoitetaan Vanhaan Rantaan. Päättäjien käsitellessä hankesuunnitelmaa henkilöstö keskittyy nyt suunnittelemaan arkea väistötiloissa.

Pakkaaminen muuttoa varten on nyt aloitettu toden teolla. Lukuvuoden viimeisinä viikkoina kaksi ylimääräistä opettajaa on palkattu sijaistamaan vuorotellen muita opettajia heidän pakatessaan varusteitaan. Oppilaanohjaajat jatkavat työtä kesäkuun ensimmäisellä puoliskolla.

– Emme voi ottaa mukaan kaikkia varusteita ja kaikkea materiaalia. Tarkan suunnittelun ja osaavan henkilöstön ansiosta olen kuitenkin varma siitä, että voimme myös korjauksen aikana tarjota täysiarvoista ja mielekästä opetusta lapsille, Generalshagens skolan rehtori Lotta Juslin sanoo.

Suurin osa opetuksesta tulee tapahtumaan parakeissa. Siellä on muun muassa musiikkisali, jota myös voidaan jakaa muuhun toimintaan. Oppilaiden aamu- ja iltapäivätoiminta sekä täydentävä varhaiskasvatus järjestetään myös parakeissa.

Käsityö kovilla materiaaleilla tapahtuu Lovisavikens skolassa. Suuri osa liikuntatunneista pidetään ulkona. Liikuntahallin lattiakorjauksen valmistuttua hallia voidaan käyttää osaan liikuntatunneista. Lovisavikens skola ja Lovisa Gymnasium käyttävät myös hallia.

– Väistötilat eivät koskaan ole optimaalisia, mutta sijoittaminen Vanhaan Rantaan sisältää kuitenkin useita etuja. Aiomme käyttää ahkerasti lähellä olevia virkistysalueita sekä Onneli ja Anneli -puistoa. Olemme myös saaneet luvan käyttää Lovisavikens skolan välituntialueita, Juslin kertoo.

Välitunnit ja kyydit

Koulupihaa ei ole aidattu parakkien kohdalla. Kun oppilaat ovat välitunnilla ja vapailla leikkihetkillä, nimetty valvoja valvoo meren suunnassa vallilla olevaa kävely- ja pyöräreittiä.

Oppilaat nousevat busseista ja busseihin Brandensteininkadulla liikuntahallin kohdalla. Linja-autovahti tulee olemaan paikalla.

Lovisavikens skolan vieressä olevan kaukalon kohdalla on kääntöpaikka takseille ja autolla kouluun lapsia kyyditseville.

– Jotkut oppilaat eivät voi saapua kouluun muulla kuin autolla. Jotta heidän noutamisensa olisi niin joustavaa ja turvallista kuin mahdollista, kehotamme muiden lasten huoltajia minimoimaan autolla kyyditsemistä, Juslin sanoo.

Generalshagens skolan oppilaiden huoltajia tiedotetaan Vilman kautta.

Lue hankeryhmän perustelut Vanhaan Rantaan sijoittamiselle