Hae nuorisovaltuustoon ja vaikuta!

Loviisan kaupungin nuorisovaltuustoon haetaan nyt uusia jäseniä. Hae sähköpostitse viimeistään 30.11.2023.

Loviisan nuorisovaltuusto on vuonna 2010 perustettu vaikutuskanava 13–20-vuotiaille Loviisassa asuville, opiskeleville tai työskenteleville nuorille. Nuorisovaltuusto toimii suoraan kaupungin alaisena ja valvoo nuorten etuja osallistumalla eri lautakuntien ja työryhmien toimintaan. Nuorisovaltuusto voi myös tehdä omia aloitteita. Vuoden 2023 alussa nuorisovaltuusto esimerkiksi järjesti tilaisuuden kiusaamisen ehkäisemisestä.

Nuorisovaltuusto on marraskuussa vieraillut Loviisan yläkouluissa kertomassa toiminnastaan.

– Nuorisovaltuustossa pääsee vaikuttamaan ja näkemään omin silmin, miten päätöksenteko toimii. Nuorisovaltuustotyöskentely myös auttaa työnhaussa ja tuo uusia tuttavuuksia, kertoo nuorisovaltuuston puheenjohtaja Ville Yrjölä.

– Lautakuntien kokouksiin on myös mahdollista saada puhe- ja läsnäolo-oikeus nuorisovaltuuston edustajana. Niissä jos jossain pääsee vaikuttamaan ja antamaan näkökulmia kunnallispolitiikkaan, nuorisovaltuuston jäsen Sofia Pirhonen täydentää.

Pirhosen mukaan korkein kynnys nuorisovaltuustoon ylitetään omassa päässä, kun uskalletaan hakea mukaan.

– Politiikka on sitkeä laji, mutta nuorisovaltuusto antaa mahdollisuuden tulla mukaan pehmeällä startilla. Nuorisovaltuusto on poliittisesti sitoutumaton ja siellä ollaan nuorten puolella edistämässä nuorten asioita, joten kiinnostuksella ja maalaisjärjellä pärjää pitkälle, Pirhonen kannustaa.

– Se että pystyn vaikuttamaan itseäni koskeviin aiheisiin, on tuntunut hyvältä. Nuorisovaltuustossa kehittyy nopeasti ja se, että samoin ajattelevia ihmisiä löytyy ympärillä, tuo hyvän fiiliksen, Pirhonen jatkaa.

– Kivointa nuorisovaltuustossa on, kun saamme päätöksiä aikaan ja näemme niiden vaikutuksen tai kuulemme jälkeenpäin kiitosta meidän päätöksistä ja toimista. Myös erilaiset tapahtumat ovat hienoja, pääsimme esimerkiksi tapaamaan pääministeri Petteri Orpoa nuorisovaltuustojen huippukokouksessa, Yrjölä kertoo.

Hae näin

Lähetä hakemuksesi Loviisan nuorisovaltuustoon sähköpostiosoitteeseen loviisa.nuorisvaltuusto@gmail.com viimeistään 30.11.2023. Kerro hakemuksessa nimesi, ikäsi, puhelinnumerosi, kotikunta, koulu tai työpaikka ja miksi haluat liittyä nuorisvaltuustoon.

Mikäli hakemuksia tulee enemmän kuin on vapaita paikkoja, suoritetaan nuorisovaltuuston vaalit. Nuorisovaltuuston kokouksista maksetaan pieni kokouspalkkio.

Kuva: Nuva ja kansanedustaja Otto Andersson eduskunnassa