Haluatko ryhtyä ulkoiluystäväksi seniorille? 

Kävely puistossa

Ulkoiluystäväkoulutus järjestetään elo- ja syyskuussa Kumppanuustalo Kulmassa, Sibeliuksenkatu 3, Loviisa. Koulutus on vapaaehtoisille, jotka ovat kiinnostuneita ulkoilemaan yhdessä iäkkään kanssa. Koulutus sisältää kaksi tapaamiskertaa. Ilmoittaudu viimeistään 11.8.2023.

Suomenkieliset koulutustapaamiset ovat tiistaina 15.8. klo 13–16 ja tiistaina 12.9. klo 13–16. Suomenkielinen koulutus toteutetaan yhteistyössä Agricolan suomenkielisen seurakunnan kanssa.

Ruotsinkieliset koulutustapaamiset ovat torstaina 17.8. klo 13–16 ja torstaina 14.9. klo 13–16.  

– Koulutus antaa valmiuksia ulkoilun avustamiseen ja apuvälineiden käyttöön, kotivoimistelun opastukseen ja sopivien ulkoilureittien valintaan. Lisäksi koulutus antaa tietoa vapaaehtoistyön periaatteista ja tietoa, missä voi toimia ulkoiluystävänä, kertoo hyvinvointikoordinaattori Sara Tallsten. 

Ulkoiluystävätoiminta ja Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -koulutus on osa Ikäinstituutin Voimaa vanhuuteen -iäkkäiden terveysliikuntaohjelmaa. Tavoitteena on, että ikäihmiset pääsevät vapaaehtoisten ulkoiluystävien avulla yhä useammin ulos turvallisessa seurassa. Kouluttaja on käynyt Ikäinstituutin kouluttajakoulutuksen.

– Ulkoiluystävä ulkoilee yhdessä ikäihmisen kanssa sovittuna aikana oman aikataulun puitteissa. Ulkoilu voi olla vaikka pieni kävelylenkki lähiympäristöön tai vaikka vain lähipuistossa istuskelu ja mukava jutustelu, jatkaa Tallsten. 

Ilmoittaudu viimeistään 11.8.2023 Loviisan kaupungin hyvinvointikoordinaattori Sara Tallstenille, puh. 040 676 4561, sara.tallsten@loviisa.fi.  

Kahvitarjoilu, tervetuloa mukaan! 

Kuvat: Ossi Gustafsson