Hyvää maailman merien päivää Loviisasta 8.6.2024


Merellinen Loviisan kaupunki toivottaa kaikille hyvää Maailman merien päivää 8.6.2024! Tämä vuosittainen juhlapäivä, joka on omistettu maailman merille, muistuttaa meitä kaikkia merien valtavasta vaikutuksesta koko ekosysteemiimme ja korostaa, kuinka voimme yhdessä toimia niiden suojelemiseksi.

Loviisan historia ja merellinen perintö

Loviisa, viehättävä noin 15 000 asukkaan kaupunki Suomenlahden rannalla itäisellä Uudellamaalla, tunnetaan myös kuningattaren kaupunkina. Loviisan historia ulottuu vuoteen 1752, jolloin Degerby nimettiin uudelleen Loviisaksi Ruotsin kuninkaan Adolf Fredrikin vierailun yhteydessä. Kuningas antoi kaupungille uuden nimen puolisonsa, kuningatar Lovisa Ulrikan kunniaksi.

Merien merkitys ja suojelu

Maailman merien päivä on tärkeä tilaisuus muistuttaa meitä siitä, että meret kattavat yli 70 % maapallon pinnasta ja ovat elintärkeitä koko ekosysteemillemme. Meret säätelevät ilmastoa, tarjoavat elinympäristön monille lajeille ja ovat tärkeä ravinnonlähde miljardeille ihmisille ympäri maailmaa.

Loviisan kaupunki on sitoutunut merien suojeluun ja kestävän kehityksen periaatteisiin. Toimimme aktiivisesti vesistöjemme puhtauden säilyttämiseksi ja kehitämme jatkuvasti uusia tapoja vähentää ihmistoiminnan vaikutuksia meriympäristöön. Loviisan vesiliikelaitos tekee merkittävää työtä paikallisten vesistöjen hyväksi ja edistää ympäristötietoisuutta.

Yhdessä kohti kestävää tulevaisuutta

Jokainen meistä voi vaikuttaa merien hyvinvointiin. Pienillä teoilla, kuten jätteiden kierrättämisellä, muovinkulutuksen vähentämisellä ja ympäristöystävällisten liikkumistapojen suosimisella, voimme yhdessä luoda puhtaamman ja terveemmän tulevaisuuden.

Loviisan kaupunki kutsuu kaikki asukkaat ja vierailijat mukaan juhlistamaan Maailman merien päivää ja sitoutumaan toimenpiteisiin, jotka edistävät meriympäristömme hyvinvointia. Yhdessä voimme varmistaa, että tulevat sukupolvetkin saavat nauttia puhtaista ja elinvoimaisista meristä.

Hyvää Maailman merien päivää!

Loviisan kaupunki
Elinkeino- ja infrastruktuurikeskus

Loviisan vesiliikelaitos