Itä-Uusimaa siirtyi koronavirusepidemian kiihtymisvaiheeseen – Loviisassa tartuntoja erityisesti nuorilla

koronavirus coronavirus

Itä-Uusimaa on siirtynyt takaisin epidemian kiihtymisvaiheeseen. HUSin Uudenmaan koronakoordinaatioryhmä päätti asiasta torstaina 8.7.2021 alueen tartuntamäärän lähdettyä jälleen nousuun. Tartuntoja on nyt erityisesti nuoremmissa ikäluokissa.

Loviisassa tartuntoja on kolmen viime viikon aikana ollut 28, ja uusia tautitapauksia ilmenee alueella päivittäin. Tarkemmista tutkimuksista tähän asti valmistuneet näytteet ovat varmistuneet herkästi tarttuvaksi koronaviruksen deltamuunnokseksi.

– Tartuntoja ja altistumisia on syntynyt varsinkin tilanteissa, joissa nuoret tai nuoret aikuiset ovat viettäneet aikaa yhdessä, kertoo perusturvajohtaja Carita Schröder.

Loviisa täyttää tällä hetkellä kaikki epidemian kiihtymisvaiheen kriteerit ja osittain jo leviämisvaiheenkin. Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei ole vielä määrännyt Itä-Uudellemaalle rajoitustoimenpiteitä. Tilanteen vaikeutuessa rajoitukset otetaan tarvittaessa jälleen käyttöön.

– Aluehallintovirasto asettanee kokoontumisrajoituksia pian, jos tilannetta ei saada rauhoittumaan. Kaikkien on nyt yritettävä ponnistella vielä vähän aikaa, jotta loviisalaiset saisivat nauttia kesän yleisötapahtumista, vetoaa Carita Schröder.

Koronavirustestiin on syytä hakeutua vähäisistäkin oireista. Ajan voi varata sähköisesti osoitteessa koronabotti.hus.fi.

Kaupunki suosittelee käyttämään kasvomaskia aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Myös turvavälejä suositellaan mahdollisuuksien mukaan noudattamaan.

Erilaisten asiakastilojen käytössä – myös yleisötilaisuuksissa – on huomioitava tartuntatautilain mukaiset yleiset hygieniavaatimukset:

  • asiakkaille on tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen tai desinfiointiin
  • asiakaspaikat on järjestettävä mahdollisimman väljästi
  • tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan
  • asiakkaita on ohjeistettava hyvistä käytännöistä, joilla terveysturvallisuutta parannetaan.

Ajankohtaiset tiedot voimassa olevista rajoituksista ja suosituksista löydät Loviisan kaupungin verkkosivulta Ajankohtaista koronaviruksesta www.loviisa.fi/koronavirus.