Itämeripäivä Loviisassa 31.8.2023

Loviisan kaupunki osallistuu Itämeripäivän viettoon torstaina 31.8.2023. Plagenin uimarannalla järjestetään Itämeripäivän Kuutamouinti kello 19–22. Plagenin kioskilla voit nauttia Lyhtyjen illasta ja siellä lausutaan Lavarunoutta kello 20. Tunnelmamusiikista vastaa Jahkob. Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin. Järjestäjinä toimivat Loviisan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut sekä Plagenin kioski. Tervetuloa! 

Itämeripäivänä pulahdetaan veteen ympäri Suomen ja Itämeren kello 18. Pulahtaa voi missä vesistössä vain ja kastaa voi vaikka pelkän varpaan. Julkaise kuva pulahduksestasi sosiaaliseen mediaan hashtagilla #itämeripäivä. 

Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä juhlapäivä meren kunniaksi. Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa.  Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja ja lupauksia sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta.