Östersjödagen i Lovisa 31.8.2023

Lovisa stad deltar i firande av Östersjödagen torsdag 31.8.2023. På Plagens badstrand ordnas Östersjödagens Månskensbad klockan 19–22. Vid Plagens kiosk kan du njuta av Lyktornas kväll och klockan 20 blir det diktläsning. Jahkob svarar för stämningsmusiken. Evenemanget är avgiftsfritt och öppet för alla. Lovisa stads kultur- och fritidstjänster samt Plagens kiosk är arrangörer. Välkommen! 

På Östersjödagen hoppas det i plurret runt om i Finland och runt Östersjön klockan 18! Du kan ta ett dopp i vilket vattendrag som helst. Till och med att doppa tårna räknas. Publicera ett foto på ditt dopp på sociala medier med hashtaggen #östersjödagen. 

Östersjödagen är en årlig festdag som ordnas för att fira havet. Östersjödagen firas varje år den sista torsdagen i augusti med olika evenemang och jippon. Dagen har lanserats av John Nurminens Stiftelse. Målet med dagen är att få oss alla att njuta av vårt unika hemhav och göra konkreta gärningar för dess bästa. Avsikten med Östersjödagen är inte bara att fira Östersjön, utan också att öka kunskapen om havets mångskiftande natur, kultur och historia.