Itsenäisyyspäivän vietto Loviisassa 6.12.2019

Suomen lippu liehuu tuulessa finsk flagga

Itsenäisyyspäivän vietto alkaa kunniakäynneillä sankarihaudoilla klo 9.30 Loviisan uudella hautausmaalla ja Sävträskissä, jossa on kunniakäyntien jälkeen kaksikielinen messu kappelissa klo 10.00. Pernajan ja Ruotsinpyhtään kirkoissa on kaksikielinen jumalanpalvelus klo 10.00, jonka jälkeen kunniakäynti sankarihaudoilla.

Loviisan kaupunki järjestää itsenäisyyspäivän vastaanoton perjantaina 6.12. klo 13.00 Koskenkylän uudessa koulukeskuksessa perinteisesti konsertin ja puheiden merkeissä. Juhlan tervetuliaissanat lausuu kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén ja juhlapuheen pitää toimittaja Kerstin Kronvall otsikolla Maamme – Vårt Land.
Pernajan Vanhakylästä syntyisin oleva Kerstin Kronvall on toimittaja, joka on raportoinut viimeiset kaksikymmentä vuotta entisen Neuvostoliiton alueelta. Hän asuu Pietarissa ja on työskennellyt Ylen kirjeenvaihtajana Moskovassa.
Musiikista vastaa aloitusnumeron esittävän Loviisan kaupungin soittokunnan lisäksi kokoonpano, jossa ovat mukana Maria Linde, laulu, Kalle Katz, piano, Jorma Ojanperä, kontrabasso, sekä Veijo Laine, harmonikka.
Kaikille avoimet juhlat päättyvät kahvitarjoiluun, josta vastaa Pernajan Martat ry.

Koska juhla järjestetään aivan upouudessa koulurakennuksessa, jonka sisätiloissa ei saa käyttää ulkokenkiä, toivomme vieraiden ottavan mukaansa sisäkengät.

Suurten ansio- ja kunniamerkkien käyttö on juhlassa toivottavaa.
Koulukeskuksella on muutamia invapaikkoja niitä tarvitseville, mutta muut autot pyydetään jättämään Agricolahallin parkkipaikalle, osoitteeseen Forsöntie 3.
Tervetuloa mukaan juhlimaan 102-vuotiasta Suomea!

Ohjelma:

Loviisan uusi hautausmaa
Klo 9.30 Kunniakäynti sankarihaudoilla

Klo 10.00 Kaksikielinen jumalanpalvelus siunauskappelissa

Sävträsk, Liljendal
Klo 9.30 Kunniakäynti sankarihaudoilla
Klo 10.00 Kaksikielinen messu kappelissa

Pernaja
Klo 10.00 Kaksikielinen jumalanpalvelus kirkossa, jonka jälkeen kunniakäynti sankarihaudoilla

Ruotsinpyhtää
Klo 10.00 Kaksikielinen messu kirkossa, jonka jälkeen kunniakäynti sankarihaudoilla

ITSENÄISYYSPÄIVÄN JUHLA klo 13.00
Koskenkylän uudessa koulukeskuksessa
(Kullbyntie 4, 07700 Koskenkylän Saha)