Joulutunnelmaa Komendantintalossa

Miten joulua vietettiin ennen? Tule aistimaan vanhanajan joulutunnelmaa Loviisan kaupungin museossa. Komendantintalo on koristeltu jouluasuun eri historiallisten ajanjaksojen perinteiden mukaisesti. Täällä myös museohiiret viettävät jouluaattoa pienissä ovelissa piilopaikoissaan.

Loviisan kaupungin museo on jälleen jouluasussaan 30.11.2021–13.1.2022. Loviisan Wanhan Ajan Joulukodit -viikonloppuna 4.–5.12.2021 museoon on vapaa pääsy ja museo on auki lauantaina ja sunnuntaina kello 10–17. Lauantaina 4.12. museossa järjestetään tunnelmallisia satutuokioita. Sadut on kirjoittanut Rebecka Asikainen Loviisan kirjastosta. Sunnuntaina 5.12.2021 kello 13.30 värikäs ja monipuolinen Sing song sung -kuoro astuu sisään Loviisan kaupungin museon historiallisiin huoneisiin Mirella Pendolinin johdolla.

Loviisan kaupungin museon perinteisessä joulunäyttelyssä tehdään aikamatka sadan vuoden takaiseen joulun viettoon Loviisan seudulle. Kylissä joulua juhlittiin vanhojen perinteiden mukaan ja koetettiin tulkita ennusmerkkejä uudelle vuodelle. Kaupungissa omaksuttiin uusia jouluperinteitä ulkomailta, kuten saksalainen joulukuusi, joka koristeltiin lasten iloksi pienillä lahjoilla tai paratiisin puuksi kukkakoristein.

– Museon joulukuusi on tänä vuonna koristeltu ruusuin Ahvenkosken kartanon mallin mukaan ja Värmlannin tähdillä eli valkoisilla tähdenmuotoisilla kukilla, kuten Kullan kartanossa, kertoo joulunäyttelyn rakentanut museoassistentti Carina Nygård.
Useimmissa kodeissa joulun aikaan katettiin pöytään parasta, mitä talo pystyi tarjoamaan ja jouluna vietettiin paljon aikaa sukulaisten ja ystävien kanssa. Joulun vietto jatkui Nuutin päivään 13.1. saakka, jolloin myös museon joulunäyttely päättyy.

Loviisan museo toivottaa kaikki kävijät lämpimästi tervetulleeksi nauttimaan joulutunnelmasta Komendantintalossa.
4.12. Joulusatutuokioiden kellonajat löytyvät Loviisan kaupungin tapahtumakalenterista.

5.12. Sing song sung- kuoro esiintyy kello 13.30. Lisätietoa Loviisan kaupungin tapahtumakalenterista.

Loviisan kaupungin museo, Puistokatu 2

Joulunäyttely on nähtävillä tiistaista 30. marraskuuta 2021 torstaihin 13. tammikuuta 2022

HUOM! Loviisan kaupungin museo tarkistaa museokävijöiden koronapassin lauantaista 4.12.2021 lähtien.

Museo on avoinna tiistaista perjantaihin ja sunnuntaisin kello 12–16.
Loviisan Wanhan Ajan Joulukodit -viikonloppuna 4.–5.12 museo on avoinna kello 10–17, vapaa pääsy.