Kasvomaskien jakaminen vähävaraisille

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on 13.8.2020 antanut suosituksen kasvomaskien käytöstä koronavirukseen liittyen, Loviisa kuuluu suosituksen voimassaoloalueeseen. Kaupunki selvittää nyt miten kasvomaskien jakaminen toteutetaan käytännössä.

THL suosittaa maskin käyttöä, kun

  • olet joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää
  • olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaskia voi käyttää edelleen myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta.  Pelkästään kasvomaskin käyttäminen ei riitä, kuntalaisia kehotetaan ensisijaisesti huolehtimaan turvavälien noudattamisesta ja hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaan jokainen hankkii maskin itse sekä vastaa niiden hankkimisesta johtuvista kustannuksista, mutta kunnat huolehtivat siitä, että maskeja on saatavilla kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville vähävaraisille ilmaiseksi suosituksen voimassaoloalueella.

Loviisassa kasvomaskien jakelu aloitetaan tällä viikolla, selvitämme parhaillaan maskien saatavuutta ja jakelukanavia. Tiedotamme asiasta tarkemmin niin pian kuin mahdollista.

THL:n suositus kasvomaskin käytöstä