Kaupunginjohtajan uudenvuodentervehdys

Kaupunginjohtaja stadsdirektör Jan D. Oker-Blom

Hyvät loviisalaiset! Vuosi 2019 on loppumassa ja uusi vuosi alkaa. On tullut aika katsoa taaksepäin ja miettiä mennyttä vuotta, mutta ennen kaikkea katsoa eteenpäin kohti tulevaa.

Vuosi on ollut taloudellisesti haastava alentuneiden verotulojen ja muiden tulojen sekä joidenkin odottamattomien menojen vuoksi. Lisäksi ikääntyminen ja edelleen ratkaisematta oleva sote-uudistus kasvattavat kuntien kustannuspaineita vuosi vuodelta.

Uskon kuitenkin vuoden 2019 jäävän paremmin muistiin rakennushankkeista, joita valmistui suuri määrä. Koskenkylän koulu, Lovisavikens skola, Seurahuoneen entisöinti ja Harjurinteen koulun uuden puolen korjaus valmistuivat kaikki tänä vuonna. Lisäksi toteutettiin useita muita pienempiä hankkeita. Tämä luo kasvulle edellytyksiä, mikä tarkoittaa kehitystä, mutta ennen kaikkea se luo tulevaisuudenuskoa!

Vuodesta 2020 tulee osin haastava. Tiedämme, että kouluverkon muutokset koskettavat osaa asukkaista henkilökohtaisella tasolla ja lisäksi taloussuhdanne ja –tilanne ovat haastavia. Useat isot projektit tulevat vaatimaan meiltä kaikilta kärsivällisyyttä. Samalla kuitenkin näen kaupungin olevan hyvin voimissaan sen täyttäessä 275 vuotta. Ikä ei ole lannistanut, vaan päinvastoin tahtimme on – ei vähiten investoinneissa – poikkeuksellisen kova.

Näen myös lisääntyvää ylpeyttä kaupunkilaisten keskuudessa siitä, että kaupunkimme kasvaa ja kaunistuu entisestään, asuntomessuja suunnitellaan ja olemme ottaneet meille kuuluvan paikkamme usealla ylikunnallisella areenalla: sote-uudistuksessa olemme ajaneet itäiselle Uudenmaalle omaa aluetta, olemme edistäneet Itäistä rantarataa Kotkan kanssa ja nousseet suurimmaksi omistajakunnaksi Kymenlaakson Sähkössä. Loviisa ja loviisalaiset voivat ylpeästi ja rohkeasti suunnata kohti 2020-lukua iloisin ja luottavaisin mielin.

Onnellista uutta vuotta kaikille!

Jan D. Oker-Blom

kaupunginjohtaja