Kaupunginjohtajan uudenvuodentervehdys

Kaupunginjohtaja Raatihuoneella

Hyvät loviisalaiset!

Päättyvä vuosi jää Loviisan historiaan erikoisena ja hienona vuotena. Kaupungissamme on naapurimaan kuninkaallisten lisäksi käynyt ennätyksellinen määrä ihmisiä, joista jopa 50 000 kävi Loviisassa ensimmäistä kertaa. Piiloteltu helmi ei ole enää yhtä piilossa. Lähivuosina se tarkoittaa toivon mukaan sitä, että Loviisaan muuttamiseen, investoimiseen ja matkustamiseen kohdistuu entistä suurempi kiinnostus.  

Kaupungin talouden näkökulmasta vuosi 2023 jää positiiviseksi. Hyvät lähtökohdat ovatkin tarpeen koska lähivuosista voi tulla vaikeita. Valtionosuusjärjestelmä muuttuu ja kuntien rooli ja rahoitus tulee olemaan hyvin erilainen tulevina vuosina. Tärkeintä on entiseen tapaan kaupunkimme väestömäärän kehitys sekä taloudellinen aktiivisuus. Jokainen meistä voi ja pitää toimia Loviisan suurlähettiläinä, jotta tänne saadaan tarvitsemamme investoinnit ja muutot. Tiettyihin asioihin emme kuitenkaan voida vaikuttaa vaan on toivottava onnea, muiden tukea ja olosuhteiden suopeutta. Haluan kuitenkin, kuten aina, pysyä optimistisena tietäen Loviisan vahvuudet ja mahdollisuudet.

Vuonna 2022 jäi Loviisan palkkalistoilta pois maatalouslomittajat ja vuonna 2023 sosiaali- ja terveyspuolen työntekijät. Vuosi 2024 jäänee välivuodeksi isojen henkilöstömuutosten suhteen, ennen kun vuonna 2025 työllisyys- ja elinkeinopalveluiden henkilöstö siirtyvät valtiolta kuntien tai alueiden palkkalistoille.

Vuosi 2023 on erityinen myös minulle henkilökohtaisesti ja tämän kirjoittaminen hieman haikeaa. Seitsemän vuoden pituinen määräaikainen sopimukseni on päättymässä, joten tämä on siltä osin viimeinen uudenvuoden toivomukseni teille. Asuntomessut olivat kauteni alusta asti iso ja keskeinen hanke ja tuntuu hienolta päättää tämän kauden huippuvuoteen.

Toivotan kaikille loviisalaisille läheisineen oikein hyvää ja toiveikasta vuotta 2024!

Jan D. Oker-Blom
kaupunginjohtaja