Kaupunginjohtajan vapputervehdys

Kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom Stadsdirektör Jan D. Oker-Blom

Hyvää Vappua! Glada Vappen!
Vappu on hyvän mielen, ilon ja kevään juhla. Olkoon se sitä tänäkin vuonna, vaikka elämme poikkeuksellisia aikoja emmekä voi juhlia yhdessä.

Kriisien iskiessä on yleensä hyvä tiedostaa, että huonomminkin voisi olla. Näin uskallan jopa tässä tapauksessa sanoa, sillä Loviisa, Suomi ja Pohjoismaat ovat tässäkin tilanteessa maailman parasta kärkeä. Meillä on Loviisassa edelleen selvästi vähemmän koronapotilaita ja muita pandemian seurauksia suhteessa asukasmäärään kuin Suomessa keskimäärin. Jos on lottovoitto syntyä Suomeen, on Loviisassa asuminen vielä jokerivoitto päälle. Kriisi muistuttaa meitä arkemme ja oman elämämme hienouksista ja etuoikeuksista, joita helposti pidämme itsestäänselvyyksinä.

Tämä oli aluksi terveydellinen kriisi. Tutkijat puhuvat siitä, että terveydellistä kriisiä seuraa sosiaalinen kriisi ja lopuksi tulee talouskriisi. Osin olemme jo sosiaalisessa kriisissä, sillä ihmiset ovat kauan pysyneet kotona ja monet ovat yksinäisiä.

Kehotan nyt huolehtimaan lähimmäisistä, naapureista ja kaikista, jotka tarvitsevat tukea. Nyt on aika muistaa tuttavia ja ei niin läheisiä ihmisiäkin puhelinsoitolla. Talouskriisiä täytyy nujertaa myös paikallisesti. Valtio ja muu maailma eivät nyt meitä pelasta, sillä niillä on kädet täynnä. Tukekaamme kaikki paikallisia yrityksiä ostamalla paikallisia tuotteita.

Itse ajattelin nyt ostaa paikallisessa ravintolassa valmiiksi tehtyä ruokaa, pullon paikallista olutta ja mennä omalle pihalleni lähimmäisteni kanssa kiittäen kohtaloani siitä, että olen juuri täällä juuri nyt. Toivotan kaikille loviisalaisille hyvää kevättä!

Kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom