Kaupunginvaltuusto teki menolisäyksiä budjettiin

Keskiviikkoiltana 11.12.2019 kokoontuneen Loviisan kaupunginvaltuuston kokous venyi vielä seuraavankin vuorokauden puolelle, kun luottamushenkilöt ruotivat vuoden 2020 talousarviota.

Budjettiin hyväksyttiin 75 000 euron menolisäykset, mikä tarkoittaa toimintamäärärahojen vähenemistä 36 000 eurolla. Myös investointeja kasvatettiin 170 000 eurolla.

Vuoden 2020 budjetin loppusumma on siten 141 768 659 euroa.

Etukäteen eniten huomiota saanut asia – koulu- ja päiväkotiverkon tarkasteleminen – päättyi äänestysten jälkeen seuraavasti: talousarvioon hyväksyttiin määrärahaa Haddomin koululle äänin 18–16, yhden äänestäessä tyhjää. Sen sijaan Pernå Kyrkoby skolalle ja Teutjärven koululle kaupunginvaltuusto ei löytänyt määrärahoja. Pernå Kyrkoby skolan osalta äänestystulos oli 22–13 ja Teutjärven koulun osalta 27–6, kahden äänestäessä tyhjää.

Päiväkotien osalta ilman määrärahoja jäivät Kuggomin päiväkoti ja Pernajan kirkonkylällä sijaitseva Leikkis.

Sivistys- ja hyvinvointikeskus suunnittelee tulevan toimintansa kaupunginvaltuuston päättämien määrärahojen puitteissa. Muutokset olemassa olevaan päiväkoti- ja kouluverkkoon käsitellään omana asianaan, jolloin päätöksenteon pohjaksi laaditaan niin pedagogisia kuin muitakin selvityksiä. Lisäksi järjestetään kuulemistilaisuuksia sekä annetaan vaikuttamismahdollisuuksia, jolloin valmisteilla olevasta asiasta voi antaa mielipiteensä. Kunnallinen päätöksenteko etenee ensin lautakunnan, kaupunginhallituksen ja lopulta vielä kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi ensi vuoden budjettiin määrärahaa myös Tesjoen kirjastolle, jonka toiminta näin ollen jatkuu.

Talousarviokokouksessa esitettiin kotihoidon kuntalisän lakkauttamista, mutta ehdotus äänestettiin nurin äänin 21–14.