Kaupunki tarjoaa kesätöitä noin 35 nuorelle

Loviisan kaupunki tarjoaa nuorille tänä kesänä noin 35 kesätyöpaikkaa, kun alun perin työpaikkoja oli tarjolla 80. Runsaat puolet kesätyöpaikoista joudutaan jättämään täyttämättä, koska koronavirusepidemia on aiheuttanut muutoksia kaupungin palvelutarjontaan.

Suurimmat muutokset koskevat 16 vuotta täyttäneille tarkoitettuja kesätöitä, joissa suunnitellut 37 paikkaa supistuvat nyt 12 työpaikkaan. Myös suurin osa 14–15-vuotiaiden koululaisten työelämään tutustumisjaksoista jää toteutumatta. Palkkaamatta jää muun muassa siivoojia, päiväkotiapulaisia ja hoitoapulaisia senioripalveluihin. Suurimmaksi osaksi kyse on työpaikoista, joissa on edelleen voimassa olevia koronarajoituksia.

– Koska osaa paikoista ei täytetä, pyritään kaikkien nuorten hakemukset huomioimaan haussa riippumatta ensisijaisesta tai toissijaisesta hakutoiveesta, kertoo elinkeino- ja työllistämiskoordinaattori Camilla Pihlman.

Rekrytoivista yksiköistä ollaan yhteydessä hakijoihin, jos heidät kutsutaan haastatteluun. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista viimeistään kesäkuussa sähköisesti Kuntarekryn kautta. Ilmoitus tulee myös niille, jotka eivät tänä vuonna tulleet valituksi.