Kehä 20 -paikallispuolustusharjoitus Helsingissä ja Itä-Uudellamaalla

Kaartin jääkärirykmentin johtama Kehä 20 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 1.-6.3.2020 pääkaupunkiseudulla ja Itä-Uudellamaalla. Harjoitusjoukkojen vahvuus on noin 650 henkilöä koostuen varusmiehistä, reserviläisistä ja henkilökunnasta. Harjoituksessa on mukana noin 150 ajoneuvoa, joista alle 10 on panssaroituja.

Harjoituksen tavoitteena on valmiuden kehittäminen ja harjoittaminen sekä paikallispuolustuksen suorituskykyjen osoittaminen pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Harjoitukseen liittyy paikallistason viranomaisyhteistyön harjoittelu, jonka tavoitteena on kehittää viranomaisten keskinäisiä toimintavalmiuksia.

Viranomaisyhteistyön pääharjoitus tapahtuu keskiviikkona 4.3. Isnäsissä. Harjoitukseen osallistuvat Itä-Uudenmaan pelastuslaitos, Itä-Uudenmaan poliisilaitos, Rajavartiolaitos ja Tulli.

Kehä 20 -paikallispuolustusharjoituksen joukkojen toiminta painottuu Itä-Uudellemaalle. Harjoitusalueita on Helsingin ja Loviisan lisäksi Sipoossa ja Porvoossa. Joukoilla on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Maaliosastot voivat käyttää myös siviilivaatteita. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä.

Osassa kohteista käytetään harjoitusampumatarvikkeita, jotka saattavat aiheuttaa melua harjoituskohteiden lähistöllä. Tarkemmat paikat ja ajat on julkaistu melutiedotteessa.

Kehä 20 -harjoitus on osa paikallispuolustusharjoitusten jatkumoa. Paikallispuolustusharjoituksia järjestetään kaksi kertaa vuodessa eri puolella Suomea. Niissä korostuu yhteistoiminnan harjoittelu viranomaisten kanssa.

Harjoitusta voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #paikallispuolustus #kehä20 #kaartjr ja #harjoitus.

Katso myös https://maavoimat.fi/artikkeli/-/asset_publisher/kaartin-jaakarirykmentti-harjoittelee-paakaupunkiseudulla-ja-ita-uudellamaalla

Artikkelikuva: Maavoimat