Kirjastojen valikoima kasvaa uuden yhteistyön myötä

Kaksitoista uusmaalaista kuntaa tiivistävät yhteistyötään uuden yhteisen Helle-nimisen kirjastokimpan muodossa.

Yhteistyö tarkoittaa muun muassa valikoiman kasvua, koska kaikkien Helle-kirjastojen materiaalit ovat kaikkien asiakkaiden varattavissa ja lainattavissa maksutta. Asiakkaat voivat myös asioida omalla kirjastokortillaan kaikkien näiden kuntien kirjastoissa.

Yhteistyön pohjalla on uusi, yhteinen kirjastojärjestelmä. Entiset Porsse-kirjastot, eli Askolan, Pornaisten, Porvoon ja Sipoon kirjastot siirtyivät uuteen järjestelmään toukokuussa 2017.

Kirjastojärjestelmä ja uusi verkkokirjasto otetaan käyttöön Lapinjärvellä, Loviisassa ja Myrskylässä maaliskuussa 2018. Järjestelmävaihdon yhteydessä Lapinjärven ja Myrskylän kuntien kirjastot ovat kiinni 23.3.2.4.2018 ja Loviisan kirjastot sekä kirjastoauto 23.3.8.4.2018, eikä materiaalia voi silloin lainata, varata tai uusia myöskään verkon kautta. Loviisassa asiamiesposti on auki normaalisti Tesjoen ja Pernajan kirjastoissa. Myös sanoma- ja aikakauslehtien lukeminen onnistuu Tesjoella, Pernajassa, Kumppanuustalo Kulmassa sekä Lovinfon asiakaspäätteellä. Myrskylässä lehtilukusali on auki 1014, sisäänkäynti kunnanviraston pääovesta.

Lapinjärvellä ja Myrskylässä kirjastot avaavat ovensa taas 3.4.2018. Loviisassa lähikirjastot ja kirjastoauto avautuvat 9.4.2018 ja pääkirjasto 10.4.2018

Kesällä 2018 Helle-kimppaan liittyvät muut yhteistyössä mukana olevat kunnat Hanko, Inkoo, Pukkila, Raasepori ja Siuntio. Kaikkien näiden kuntien kirjastojen materiaalit löytyvät sen jälkeen samasta verkkokirjastosta.