Kirsikkakumpu kukoistaa Loviisan Kruununrannassa – Tulethan ihastelemaan!

Loviisan kaupungin sydämessä sijaitseva Kruununranta ylpeänä esittelee Kirsikkakummun, joka on jo kerännyt ansaittua huomiota upeilla kirsikankukillaan. Nämä kukat symboloivat Loviisan kaupungin sitoutumista luonnon monimuotoisuuden vaalimiseen ja korostavat niiden tärkeyttä kaupunkiympäristössä.

Kirsikkakumpu ei ainoastaan kukoista kauneudessaan vaan kantaa myös historiallista ja kulttuurista arvoa. Se on konkreettinen osoitus kaupungin pyrkimyksestä säilyttää luonnon rikkaus ja edistää kestävää kaupunkikehitystä. Kirsikkakumpu on olennainen osa kaupungin virkistys- ja ulkoilualuetta tarjoten asukkaille ja vierailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia luonnosta keskellä kaupunkia.

Kaupunginpuutarhuri Mikko Ruotsalainen korostaa Kruununrannan suunnittelun ja kehittämisen erityistä painotusta Kirsikkakummun luonnonmukaisessa ja ekologisessa tasapainossa. Tähän pyritään muun muassa istutusohjelmilla, luonnonmukaisilla hoitomenetelmillä ja ekologisten puhdistamoiden käytöllä.

Loviisan kaupungin strategian mukaisesti kaupunki sitoutuu kestävään kaupunkikehitykseen, joka kunnioittaa ja edistää luonnon monimuotoisuutta. Kirsikkakummun ylläpito ja kehittäminen ovat osa tätä laajempaa tavoitetta.

Yhteistyöllä ja omistautumisella varmistamme, että Kirsikkakumpu säilyy tuleville sukupolville luonnonkauniina ja merkittävänä osana Loviisan kaupunkiympäristöä.

Tervetuloa Kruununrantaan!

Loviisan kaupunki
Elinkeino- ja infrastruktuurikeskus


Puistoyksikkö