Kuningattarenrannan taideteos ja Pernajan Agricola-talo hyvinvointilautakunnassa 8.6.2022

Hyvinvointilautakunnan kokouksessa 8.6.2022 käsitellään Kuningattarenrannan keskusaukiolle suunnitellun taideteoksen, sekä Loistava Loviisa -tapahtuman rahoitusta. Lisäksi kokouksessa kuullaan Pernajan Agricola-seuran tekemän aloitteen nykytilasta. Seura on esittänyt, että entisen Kyrkoby skolan rakennuksesta tehtäisiin Agricola-talo, jossa toimisi muun muassa Agricola-museo ja Veteraanimuseo.

Perintörahalla valotapahtuma ja taideteos?

Ehdotuksen mukaan kaupungin vastaanottaman noin 410 000 euron perinnöstä varattaisiin 30 000 euroa Loistava Loviisa -tapahtumaa varten.  Lisäksi ehdotuksena on varata omarahoitusosuus julkisen taideteoksen hankintaa varten Kuningattarenrannan keskusaukiolle. Teokselle on haettu rahoitusta myös Taiteen edistämiskeskukselta (Taike).

Kyrkoby skolan rakennukseen Agricola-talo?

Pernajan Agricola-seura on 9.4.2022 lähettänyt aloitteen hyvinvointilautakunnalle, jossa esitetään, että Loviisan kaupunki perustaisi entiseen Kyrkoby skolan rakennukseen Agricola-talon. Talossa toimisi muun muassa. Agricola-museo ja Veteraanimuseo. Kiinteistössä voisi myös olla taidenäyttelytila sekä kokoustila järjestöille. Kokouksessa kuullaan asian aloitteen etenemisestä.

Hyvinvointilautakunnan esityslista 8.6.2022