Kylät siistiksi kesäksi

Loviisan kaupunki haastaa kaikki loviisalaiset mukaan siivoustalkoisiin puhdistamaan yhteisiä alueita roskista 15.–31.5.2020. Mukaan talkoisiin toivotaan kylä- ja asukasyhdistyksiä, muita yhdistyksiä, kouluja, yrityksiä ja yksittäisiä asukkaita.

Kylät siistiksi -talkoolaisten yhdyshenkilön tulee ilmoittautua viimeistään 14.5.2020 kaupungin asiakaspalvelutoimisto Lovinfoon, puh. 019 555 555, lovinfo@loviisa.fi.

Talkoolaisten yhdyshenkilö ilmoittaa

  • alueen, jolta roskia kerätään
  • paikan, josta täydet roskasäkit voidaan noutaa
  • siivouspäivän
  • yhteystietonsa ja arvioidun osallistujamäärän.

Talkoolaisten yhdyshenkilö voi hakea ilmaiseksi säkit ja suojahanskat ennalta sovitusti Lovinfosta arkisin kello 9–16. Jätelavoja voidaan mahdollisesti sijoittaa joillekin alueille, jos niille on tarvetta. Kaupunki huolehtii roskien poiskuljettamisesta 1.6.2020. Mikäli roskia kerää 31.5.2020 jälkeen, tulee säkit toimittaa itse asianmukaiseen sekajätekeräykseen.

Tavoitteena on kerätä talven aikana kertyneet roskat julkisilta alueilta kuten tienreunoilta, lähimetsistä, poluilta, puistoista ja muilta virkistysalueilta. Siivoustalkoissa ei siivota jätteitä yksityisiltä pihoilta, hiekoitushiekkaa tai puutarhajätettä, eikä asukkaiden, taloyhtiöiden tai yritysten omia jätteitä.

Kaupunki kehottaa asukkaita noudattamaan siivoustalkoissa voimassa olevia koronavirusepidemiarajoituksia, sillä yli 10 henkilön kokoontumiset ovat kiellettyjä 31.5.2020 saakka, sekä pitämään huolta turvallisista etäisyyksistä toisiin talkoolaisiin.