Lasten liike -koulutus aloitteleville ohjaajille 9.11.2022 – Iloa ja liikettä!

Loviisassa järjestetään Lasten liike -koulutus keskiviikkona 9.11.2022 kello 17–21 Harjurinteen koululla (Ratakatu 1, sisäänkäynti M-ovesta). Koulutus on suunnattu aloitteleville ja nuorille ohjaajille. Koulutuksen järjestää Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry yhteistyössä Loviisan TOR:in ja Loviisan kaupungin vapaa-aikapalveluiden kanssa.

Lasten liike -koulutuksessa osallistuja saa erinomaiset perustiedot ja runsaasti käytännön työkaluja kaikille avoimen ja innostavan liikuntaharrastustoiminnan suunnitteluun. Tunti- ja kausisuunnitelmissa painottuvat motoriset taidot sekä yleisen liikunnallisuuden ja pelaamisen taitojen kehittäminen. Koulutuksessa annetaan myös vinkkejä lasten sosiaalisten taitojen sekä tunne- ja kaveritaitojen kehittymisen tukemiseen.

Lasten liike -koulutuksen sisältö

  • Lapsikeskeinen, turvallinen ja hauska toiminta
  • Fyysistä aktiivisuutta ja liikunnallisuuden perustaa edistävät käytännöt
  • Ohjauksen perustaidot
  • Ryhmän hallinnan ja hyvän ilmapiirin luomisen keinot
  • Erityistä tukea tarvitsevien lasten ja monikulttuurisuuden huomiointi

Koulutuksen toteutus

Koulutuksen kokonaiskesto on kuusi tuntia, josta lähiopetusta on neljä tuntia. Tämän lisäksi osallistujan tulee varata yksi tunti ennakkotehtävän tekemiseen sekä yksi tunti verkossa tapahtuvaan pienryhmätyöskentelyyn.

Pienryhmätyöskentely tapahtuu noin 1–3 kuukautta lähiopetusjakson jälkeen erikseen sovittavana ajankohtana. Lähiopetuksen ja pienryhmätyöskentelyn välissä ohjaaja suorittaa kokemuskorttitehtäviä. Tehtävien ohjeistus annetaan koulutuksessa ja purku tapahtuu pienryhmätyöskentelynä Microsoft Teamsissä.

Koulutus maksaa 10 €.

Ilmoittaudu mukaan Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n verkkosivustolla.

Lisätietoja:

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä
Sari Lähdesmäki, puh. 040 544 7771,

Lasten liike -koulutus Harjurinteen koululla 9.11.2022 (PDF),

Loviisan kaupungin vapaa-aikapalveluiden sivuilla ja sähköpostitse: vapaa-aika@loviisa.fi