Lasten omat pehmoleluvaalit Loviisan pääkirjastossa

Loviisan pääkirjasto järjestää lapsille omat pehmovaalit. Vaalien voittajapehmolelulla tulee olemaan erityistehtävä kirjastossa, sillä voittajasta tulee Loviisankirjaston pehmopresidentti.  

– Olemme kutsuneet Generalshagen skolan ja Harjurinteen koulun 1. luokan oppilaat äänestämään pehmovaaleissa. Lauantaina 27.1.2024 äänestämään pääsevät kaikki halukkaat lapset, sillä Loviisan pääkirjastossa on vaalipäivä! Äänestämään voi tulla aamupäivällä klo 10–12, kertoo Loviisan kirjastonjohtaja Hanna Lindroos.  

-Ehdokkaita on yhteensä kahdeksan ja jokaisella on oma vaalilauseensa, Lindroos jatkaa.  

Kouluihin on lähetetty vaalijulisteet, jotta lapset voivat tutustua ehdokkaisiin ennen vaalipäivää. Ehdokkaiden esittelyvideo löytyy myös kirjaston Facebookista. Pehmoleluvaalien tarkoituksena on opettaa lapsille vaalien käytäntöjä ymmärrettävällä ja kokemuksellisella tavalla. 

– Äänestystilanne on samanlainen kuin oikeissa vaaleissa, Lindroos kertoo. Paikalla on äänestyskoppi ja tietysti vaalivirkailijat, jotka leimaavat äänestyslipun ennen kuin se tiputetaan vaaliuurnaan. Vaalitulos julkistetaan tiistaina 30. tammikuuta 2024. Voittajapehmolelu jää Loviisan kirjastoon hoitamaan erilaisia pehmopresidentille kuuluvia tehtäviä, joten lapset näkevät, että äänestystuloksella on vaikutusta myös käytännössä.

Lisätietoa: Hanna Lindroos, kirjastonjohtaja puh. 0407786385