Loviisa – Elämysten aarreaitta


Tunnelmallinen Loviisa

Loviisa hurmaa matkailijat pittoreskeillä puutalokortteleillaan, upeilla puutarhoillaan ja vanhan ajan tunnelmallaan. Kaupungin kaduilla kulkija voi ihailla rakkaudella kunnostettuja vanhoja taloja ja osallistua vaikkapa Loviisan Wanhat Talot -tapahtumaan, jossa pääsee kurkistamaan yli 100-vuotiaisiin rakkaudella remontoituihin koteihin. Myös Loviisan Avoimet Puutarhat -tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua ihastuttaviin puutarhoihin.

Historia ja kulttuuri


Loviisan historiaan voi uppoutua kaupunginmuseossa ja linnoitusraunioilla. Museot ja linnoitukset kertovat tarinoita paikallisesta elämäntavasta, suurvaltataisteluista ja idän ja lännen väliin rakennetuista linnoituksista. Svartholman merilinnoitus, joka rakennettiin 1750-luvulla ja kärsi suuria tuhoja Krimin sodan aikana, on mielenkiintoinen vierailukohde niin historiasta kiinnostuneille kuin perheillekin.

Merellinen Loviisa

Svartholm

Loviisan Laivasillalla voi nauttia merellisestä tunnelmasta, herkullisista aterioista ja vastustamattomista pikkuputiikeista. Veneretki Svartholman merilinnoitukseen tarjoaa yhdistelmän sotahistoriaa ja rentoa kesäpäivän tunnelmaa bistroherkkujen kera.

Strömforsin ruukki ja maaseutukierros

Strömforsin ruukki on yksi Suomen parhaiten säilyneistä ruukkikylistä, jossa vaalitaan käsityöläisyyttä. Maaseutukierroksella kannattaa vierailla myös Malmgårdin kartanossa, renessanssilinnassa, jossa voi tutustua luomutuotteisiin ja opastettuihin kierroksiin.

Aktiviteetit ja tapahtumat

Loviisa tarjoaa monipuolisia kesätapahtumia, kuten taidenäyttelyitä, teatteriesityksiä ja konsertteja, jotka rikastuttavat kulttuurielämää. Kaupungissa voi osallistua erilaisiin festivaaleihin ja markkinoihin, jotka tuovat esille paikallista osaamista ja yhteisöllisyyttä. Sibeliuksen jalanjäljissä voi tutustua Kappelinpuistoon, Ehrensvärdinpolkuun ja Garnisonin linnakepuistoon, joissa voi nauttia kauniista luonnosta ja historiallisista kohteista. Kappelin skonssibrunssilla pääsee kokemaan Loviisan kukoistavan kylpyläkauden tunnelman ja kuvittelemaan itsensä kahvittelemassa Sibeliuksen tapaan.

Kuninkaanlampi Ehrensvärdinpolulla

Yhteistyö ja kehitys

Cursor tarjoaa Loviisalle yrityspalveluita sekä uusia investointeja edistäviä ja matkailuun liittyviä palveluita. Visit Kotka-Hamina vastaa matkailun kehittämisestä, sisältäen markkinointia, verkostojen rakentamista, tilaisuuksia ja koulutuksia matkailuyrittäjille sekä aktiivista matkailun ammattilaistyötä. Matkailun markkinoinnin tavoitteena on lisätä matkailijamääriä ja matkailutuloa alueella.

Markkinointi ja näkyvyys

Vuonna 2023 Loviisan matkailukohteita on esitelty useissa medioissa ja vaikuttajien kautta, mikä on lisännyt alueen tunnettuutta. Digitaalisissa kampanjoissa on tavoitettu suomalaisia, ruotsalaisia, saksalaisia ja virolaisia matkailijoita. Visit Kotka-Haminan Instagram-seuraajia on yli 13 000 ja Facebook-seuraajia yli 14 000. TikTok-kanavalla on lähes 15 000 seuraajaa, ja kaikki kanavat ovat saavuttaneet miljoonia käyttäjiä.

Loviisa on esillä myös valtakunnallisissa kampanjoissa, kuten ”100 syytä matkailla Suomessa” ja ”The 100 most Instagrammable Places in Finland”. Digitaalisessa kauppapaikassa Johkussa on tarjolla 65 loviisalaista matkailutuotetta, joita markkinoidaan aktiivisesti verkossa.

Matkailuneuvonta ja vinkkauspisteet

Visit Kotka-Hamina vastaa Loviisan alueen matkailuneuvonnasta, ja Lovinfo toimii kaupungin asiakaspalvelupisteenä, ei matkailuneuvontapisteenä. Loviisan alueella matkailun vinkkauspisteitä ovat:

  • Strömforsin Ruukin Pajamuseo, Ruukintie 11 A, Strömforsin ruukki
  • Laivasillan vierasvenesatama, Laivasilta 8, Loviisa
  • Loviisa Camping, Kapteenintie 1, Loviisa
  • Neste K Ankkurituuli, Länsikaari 3, Loviisa
  • Bistro & Butik Kronan, Aleksanterinkatu 2, Loviisa

Lisätietoa Loviisan alueen matkailusta saa Visit Kotka-Haminan matkailijan infosta puhelinnumerosta +358 40 135 6588 sekä info@visitkotkahamina.fi (ma–pe 8–16)

Tervetuloa Loviisaan


Loviisa kutsuu sinut nauttimaan sen ainutlaatuisesta tunnelmasta, rikkaasta historiasta ja monipuolisista tapahtumista. Tule ja koe Loviisan lumo omakohtaisesti!

Tapahtumakalenteri

Loviisan kaupunki
Elinkeino- ja infrastruktuurikeskus

Visit Kotka-Hamina
Matkailun kehittämisestä vastaava organisaatio
Visitkotkahamina.fi