Loviisa huomioi Loviisaksi nimettävät lapset

Loviisan kaupunki on päättänyt muistaa loviisalaisia Loviisaksi nimettäviä lapsia pienellä lahjalla 1.1.2020 alkaen. Taustalla on asiasta kaupungille jätetty kuntalaisaloite.

Kaupunki katsoo, että Loviisa-nimiset henkilöt muistuttavat erityisellä tavalla kaupungista, joka on saanut nimensä Ruotsin kuningatar Lovisa Ulrikan (1720–1782) mukaan.

-Loviisa-nimiset henkilöt vaikuttavat siihen, että kaupunki ja sen historia pysyvät muistissa, kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom sanoo.

Huomioidakseen ja osoittaakseen arvostusta Loviisa-nimisille kaupunki muistaa pienellä lahjalla niitä Loviisassa kirjoilla olevia lapsia, jotka 1.1.2020 lähtien saavat nimen Loviisa tai Lovisa. Lahja lähetetään lapsen kotiosoitteeseen Loviisassa sen jälkeen, kun vanhemmat ilmoittavat kaupungille, että lapsi on saanut nimen Loviisa tai Lovisa ja nimi on rekisteröity.

Kuningatar Lovisa Ulrika oli kuningas Aadolf Fredrikin puoliso ja kuningatar vuosina 1751–1771. Ruotsin kuningas teki tutustumismatkan Suomeen vuonna 1752 ja tämän matkan seurauksena vuonna 1745 perustetun Degerbyn kaupungin nimi vaihtui Loviisaksi. Kuningatar itse ei vieraillut Suomessa.

Lisätietoja, kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom, p. 040 551 7551, jan.d.oker-blom@loviisa.fi