Loviisa Open elävöittää Loviisan elokuun viimeisenä viikonloppuna

Katukuva Loviisan Wanhat Talot tapahtumasta Gatubild från evenemanget Lovisa Historiska Hus

Loviisan ainutlaatuisesta tunnelmasta pääsee nauttimaan tänäkin vuonna elokuun viimeisenä viikonloppuna, jolloin järjestetään Loviisa Open.

Tapahtumassa voivat niin loviisalaiset, kesämökkiläiset kuin matkailijatkin vierailla markkinoilla ja kirpputoreilla, nauttia ravintoloiden ja kahviloiden herkuista sekä tehdä ostoksia pikkukaupungin kiinnostavissa liikkeissä. Loviisa Open -tapahtuma on syntynyt Loviisan Yrittäjät ry:n aloitteesta.

Loviisan kesän runsas tapahtumatarjonta on yleensä huipentunut Loviisan Wanhat Talot -tapahtumaan elokuun lopussa. Tänä vuonna Loviisan suurin kesätapahtuma järjestetään koronavirusepidemian takia vain virtuaalisesti. Muutamaan Loviisan Wanhat Talot -tapahtuman kotiin pääsee kurkistamaan livelähetyksen välityksellä 29.8.

Antiikkimarkkinoita, kirpputoreja, taidetta, opastuksia tulevalla asuntomessualueella

Viikonloppua 29.–30.8.2020 markkinoidaan Loviisa Open -otsikon alla. Keskustaa elävöitetään toritoiminnalla, antiikkimarkkinoilla ja kirpputoreilla, ja Laivasillalla järjestetään markkinat. Ravintoloissa, kahviloissa ja liikkeissä valmistaudutaan palvelemaan asiakkaita hieman arjesta poiketen. Tarjolla on taidetta ja mielenkiintoisia näyttelyitä ympäri kaupunkia. Kävijät pääsevät tutustumaan myös tulevaan asuntomessualueeseen Kuningattarenrannassa ja uuteen Lovisavikens skolaan.

Strömforsin ruukissa on paljon nähtävää ja koettavaa. Myös Svartholman merilinnoituksen palvelut ovat auki. Lauantaina 29.8. järjestetään valtakunnallinen siivouspäivä, joten on odotettavissa, että loviisalaiset tuovat omien kotiensa aarteita tarjolle.

Loviisan Yrittäjät ry kerää yhdessä Loviisan kaupungin matkailutoimiston kanssa tiedot viikonlopun kaikista tapahtumista yksiin kansiin. Tarkempi ohjelmatarjonta julkaistaan myöhemmin.

Koronavirusepidemian takia tilanne voi kesän aikana muuttua nopeastikin, joten kaikkien tapahtumaan osallistuvien tulee seurata ja noudattaa viranomaisten ajankohtaisia ohjeita. Muutokset ohjelmatarjontaan ja palveluihin ovat siis mahdollisia. Tapahtumassa mukana olevat yritykset, yhteisöt ja yhdistykset toimivat huomioiden asiakkaiden turvallisuuden ja hyvän hygienian.

 

Lisätietoja Loviisa Openista antaa:

Loviisan Yrittäjät ry: Ann-Britt Felin-Aalto, 0400 516 032, abfelin@gmail.com

Loviisan kaupunki: matkailusihteeri Lilian Järvinen, 0440 555 234, lilian.jarvinen@loviisa.fi (6.8.alkaen)