Lovisa Open livar upp Lovisa under sista veckoslutet i augusti

Katukuva Loviisan Wanhat Talot tapahtumasta Gatubild från evenemanget Lovisa Historiska Hus

Det är möjligt att njuta av Lovisas unika atmosfär också i år under det sista veckoslutet i augusti då Lovisa Open ordnas.

I evenemanget kan såväl Lovisabor, sommarstugegäster som turister besöka marknader och loppisar, njuta av delikatesser i restaurangerna och kaféerna och handla i småstadens intressanta butiker. Evenemanget Lovisa Open har kommit till på Lovisa Företagare rf:s initiativ.Lovisas rika sommarevenemangsutbud har vanligtvis kulminerat i evenemanget Lovisa Historiska Hus i slutet av augusti. I år ordnas Lovisas största sommarevenemang bara virtuellt på grund av coronavirusepidemin. Man har möjlighet att titta in i några hem som är med i evenemanget Lovisa Historiska Hus via en livesändning 29.8.

Antikmarknader, loppisar, konst och rundturer på kommande bostadsmässaområdet

Veckoslutet 29–30.8.2020 marknadsförs med rubriken Lovisa Open. Centrumet livas upp med torgaktiviteter, antikmarknader, loppisar, och det ordnas en marknad på Skeppsbron. Restaurangerna, kaféerna och butikerna förbereder sig för att betjäna kunder på lite annorlunda sätt än vanligt. Det finns konst och intressanta utställningar runt i staden. Besökarna kan bekanta sig också med det blivande bostadsmässområdet Drottningstranden och den nya skolan Lovisavikens skola.Det finns mycket att se och uppleva i Strömfors bruk. Också sjöfästningen Svartholm betjänar besökare. På lördag 29.8 ordnas en nationell städdag, så man kan förvänta sig att Lovisaborna har att erbjuda skatter från sina hem.

Lovisa Företagare rf samlar ihop information tillsammans med Lovisa stads turistbyrå om veckoslutets alla evenemang på ett och samma ställe. Ett mer detaljerat program publiceras senare.På grund av coronavirusepidemin kan läget förändras snabbt under sommaren, så alla som ska delta i evenemanget ska följa myndigheternas uppdaterade anvisningar. Det är alltså möjligt att det blir ändringar i programutbudet och tjänsterna. Företagen, sammanslutningarna och föreningarna som deltar i evenemanget beaktar kundernas säkerhet och god hygien.

Mer information om Lovisa Open ges av:

Lovisa Företagare rf: Ann-Britt Felin-Aalto, 0400 516 032, abfelin@gmail.com

Lovisa stad: turistsekreterare Lilian Järvinen, 0440 555 234, lilian.jarvinen@loviisa.fi