Loviisalaisessa yrityksessä on todettu useita koronavirustartuntoja

koronavirus

Usealla työntekijällä on viikolla 10 todettu koronavirustartunta Loviisassa sijaitsevassa yrityksessä. Työntekijöiden lisäksi koronavirustartuntoja on todettu yrityksen alihankkijoilla.

Tartuntaketjut on jäljitetty, ja kaikki altistuneet on testattu. Kolmannes testatuista eli seitsemän henkilöä on antanut positiivisen näytteen. Useampi positiivisen vastauksen saaneista on ollut oireeton ennen testin ottamista. Neljän henkilön vastausta odotellaan edelleen.

Loviisan kaupungin tartuntatautitiimi epäilee, että kyseessä on muuntovirus. Perusturvajohtaja Carita Schröder muistuttaakin nyt tiiminsä kanssa, että loviisalaisten on entistä tärkeämpää muistaa noudattaa kaikkia koronavirukseen liittyviä suosituksia ja rajoituksia.

– Nämä seitsemän tartuntaa eivät välttämättä tule näkymään Loviisan kohdalla THL:n tilastossa koronavirustartunnan saaneiden määrästä eri kunnissa, sillä kyseiset henkilöt eivät ole kirjoilla Loviisassa, vaikka he työskentelevät ja liikkuvat alueella, kertoo perusturvajohtaja Carita Schröder.