Loviisan 4-luokkalaisten kulttuuripolku käynnistää Sibeliuspäivät 15.9

Loviisan Sibeliuspäivät järjestää yhteistyössä Loviisan kulttuuripalveluiden ja Porvoonseudun musiikkiopiston kanssa Maurice Ravelin baletin ”Ma mère l’Oye” (Hanhiemo)kaikille Loviisan 4-luokkalaisille 15.9 osana kulttuuripolkua.

Kulttuuripolku on Loviisan kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelma perusopetuksen oppilaille, ja 4-luokan teema on musiikki, johon sisältyy konsertti sekä musiikkiopiston opettajien vierailu kummiluokissa.

Noin 200 4-luokkalaista täyttää tulevana perjantaiaamuna Loviisan Seurahuoneen, kun Loviisan Sibeliuspäivät käynnistyvät koululaisnäytöksen myötä. Ma mère l’Oye-konsertti toteutetaan myös yleisölle lauantaina 16.9., jolloin mukana on nuorista Sibelius-Akatemian opiskelijoista koottu ISBU trio sekä Harjurinteen koulun 9F-luokka hoitamassa väliaikatarjoilua. Olemme erittäin iloisia yhteistyöstä kaupungin ja musiikkiopiston välillä ja toivomme tälle ehdottomasti jatkoa tulevaisuutta ajatellen”, kertoo Sibeliuspäivien tuottaja Pi Viana.

Maurice Ravelin Ma mère l’Oye, Hanhiemo kuullaan festivaalin taiteellisen johtajan Tomas Takolanderin uutena sovituksena, ja lavalla nähdään sirkustaiteilijoiden Amandine Doatin ja Luis Sartori do Valen luoma visualisointi/dramatisointi. Teoksen soittaa Porvoonseudun musiikkiopiston opettajista ja opiskelijoista koostettu kamariorkesteri Takolanderin johdolla.

Festivaalin avajaiskonserttti järjestetään jälleen Loviisan Seurahuoneella ja tapahtuma on kaikille ilmainen. Tällä kertaa kuntalaisille tarjotaan ranskalainen ilta, paikallisten ammattimuusikoiden toteuttamana, jonka jälkeen SoulSisters: Swing Noir viihdyttää klubi-illassa Kino Marilynissä.

Lauantain ohjelmassa nähdään nykytanssia (tanssiARTesaani Beniamino Borghin NoCore: Strömfors), kuullaan keskiaikaista musiikkia yhdistettynä elektroniikkaan (Ensemble Gamut!), ja koetaan harpisti-säveltäjä Salla Hakkolan luoma musiikkikokonaisuus mykkäelokuvaan the Show ja sekä Kalle Katzin improvisoitu soolopianokonsertti.

Ohjelma on nähtävissä kokonaisuudessaan festivaalin verkkosivuilla
www.loviisansibeliuspaivat.fi

Lisätietoja:

Sibeliuspäivistä:

info@loviisansibeliuspaivat.fi
Tomas Takolander, taiteellinen johtaja, 0400 413 262

Pi Viana, tuottaja, 040 516 3084

Loviisan Kulttuuripolusta:

kulttuurituottaja Päivi Komsi-Karppi

paivi.karppi@loviisa.fi

Lastenkulttuuri ja taidekasvatus – Loviisan kaupunki