Loviisan kaupungin katukunnossapidon tavoitteena on parantaa asukkaiden elämänlaatua

Loviisan kaupungin katukunnossapito on olennainen osa kaupungin toimintaa. Sen tavoitteena on varmistaa turvallinen ja sujuva liikenne sekä hyvät kulkuyhteydet asukkaille.
Katujen kunnossapitoon kuuluvat, auraus ja hiekoitus talvella sekä tien korjaukset ja päällystämiset tarvittaessa. Laadukas katukunnossapito parantaa asukkaiden elämänlaatua, edistää liikkumista ja vähentää onnettomuusriskiä.

Loviisan kaupunki aloitti katujen harjauksen jo hyvissä ajoin keväällä hiekan pölyämisen minimoimiseksi. Kadut alkavat nyt olla hiekasta puhtaita. Työ oli haasteellista kovan talven jälkeen.

Myös katujen ajoratamaalaukset esim. suojateiden osalta on osittain tehty, ja niitä jatketaan syksymmällä. Katujen päällystyöt on aloitettu niin, että pienimpiä katupaikkauksia on jo tehty, ja niitä tehdään tarvittaessa lisää pitkin kesää. Syksyllä tehdään suuremmat paikkaukset.

”Säännöllinen ja tehokas katujen kunnossapito on keskeinen osa kaupungin infrastruktuurin ylläpitoa.” toteaa infrastruktuuripäällikkö Markus Lindroos.

Loviisan kaupunki
Elinkeino- ja infrastruktuurikeskus

Markus Lindroos                        
infrastruktuuripäällikkö          
puh. 050 382 7550

Jim Maukkonen
maanrakennusmestari
puh. 040 071 4020