Loviisan kaupungin koirapuisto odottaa lainvoimaa!

Loviisan kaupungin koirapuistoa koskeva asia on herättänyt paljon kysymyksiä ja keskustelua kuntalaisten keskuudessa. Koirapuisto on merkki Loviisan kaupungin sitoutumisesta lemmikkien hyvinvointiin ja yhteisöllisyyteen, tarjoamalla turvallisen ympäristön koirien leikkiin.  Haluamme antaa kaikille ajantasaista tietoa hankkeen etenemisestä.

”Koirapuistot ovat tärkeitä kaupunkien virkistysalueita. Ne tarjoavat oivan kohtaamispaikan koirille ja omistajille monissa kaupungeissa, myös Loviisassa. Koirapuiston kohtalo voi kuitenkin olla haavoittuvainen kaupungin kehityksen edessä, joten koira-aitauksen uusiminen vanhalle paikalleen Leppätien varteen Määrlahdessa ei ole mahdollista. Se on asemakaavan vastainen.” toteaa infrastruktuuripäällikkö Pekka Stenius.

Loviisan kaupungin elinkeino- ja infrastruktuurikeskus on laatinut suunnitelmat ja hakenut toimenpidelupaa koirapuiston rakentamisesta Vanhaan Rantaan. Toimenpideluvasta tehtiin valitus, ja se on tällä hetkellä korkeimman hallinto-oikeuden käsittelyssä. Hankkeen kohtalo selviää, kun korkein hallinto-oikeus on tehnyt ratkaisunsa. Hanke voidaan toteuttaa vasta, kun se on saanut lainvoimaisen myöntävän lupapäätöksen.

Yhteistyöterveisin,

Loviisan kaupunki

Pekka Stenius
infrastruktuuripäällikkö
Elinkeino- ja infrastruktuurikeskus
p. 050 382 7550