Loviisan kaupungin liukkautta torjutaan hiekoitussepelin avulla

Talvilämpötilat saattavat heitellä nollasta pakkaseen, ja se tekee kaduista erittäin liukkaita. Erityisesti aamuisin voi olla yllättävän liukasta.

”Haastava talvi on kuluttanut liukkauden torjuntaan käytettävää hiekoitussepeliä ennakoitua enemmän, ja se on johtanut hetkellisiin toimitusvaikeuksiin sepelin toimittajalla. Näin ollen olemme joutuneet turvautumaan karkeampaan hiekoitussepeliin liukkauden torjunnassa. Olemme olleet yhteydessä sepelin toimittajaan ja sopineet, että saamme jatkossa hienommin seulottua hiekoitussepeliä.” sanoo infrastruktuuripäällikkö Pekka Stenius.

”Kunnossapitolain mukaan koko väylä pitää hiekoittaa, jos erillistä ilmoitusta osittaisesta hiekotuksesta ei ole tehty. Loviisassa kevyen liikenteen väylät ovat yhdistettyjä pyöräteitä ja jalkakäytäviä, jolloin koko väylää käytetään kävelyyn. Liukkauden esto on tärkeää, jotta estetään kaatumisia ja murtumisia.” painottaa infrastruktuuripäällikkö Pekka Stenius.

Varaathan itsellesi aikaa kaduilla ja teillä turvalliseen liikkumiseen

Loviisan kaupunki pyytää kaikkia varovaisuuteen talviaikana kaduilla liikuttaessa. Autoilija, hidastathan vauhtiasi, ja, jalankulkija, kuljethan liukkautta pitävissä kengissä tarvittaessa.

Kiitos yhteistyöstä ja turvallista talvea!

Loviisan kaupunki

Pekka Stenius
infrastruktuuripäällikkö
Elinkeino- ja infrastruktuurikeskus
p. 050 382 7550