Loviisan kaupungin maaseututoimen yksityistiepäivässä vallitsi lämmin tunnelma ja yhteisöllisyys

Kuvassa maaseutuasiamies Carolina Sjögård kertoo hankkeesta täydelle yleisölle.

Loviisan kaupungin maaseututoimi järjesti Yksityistiet kuntoon -päivän Liljendalissa 12.10.2023. Päivän tavoitteena oli koota yhteen loviisalaiset tiekunta-aktiivit, yksityisteiden asiantuntijoiden kanssa. Tapahtuma tarjosi mahdollisuuden tavata urakoitsijoita ja yrittäjiä, sekä muita tiekunta-aktiiveja. Yksityistiepäivä kiinnosti monia, ja osallistujia olikin ilahduttavasti noin 60 henkilöä.

”Yksityistiepäivässä vallitsi lämmin ja yhteisöllinen tunnelma. Aamupäivän aikana kuultiin mielenkiintoisia luentoja ja iltapäivällä nähtiin käytännön työnäytös, kun West Coast Road Masters suoritti tien kantavuusmittauksen Sandmontiellä”, kertoo maaseutuasiamies Anni Kovanen.

”Päivä oli lämminhenkinen ja onnistui täydellisesti. Iloksemme huomasimme, että vilkasta keskustelua käytiin niin kahvipöydissä kuin tien laitamillakin. Yksityistie kuntoon -päivä on osa Loviisan Yksityistiet kuntoon 2022–2023 hanketta, jota rahoittaa Traficom. Loviisan hanke tuo esille yksityisteiden tärkeyden, jossa aktiivisilla tiekunnilla ja hyvin hoidetuilla yksityisteillä saadaan elinvoimaa maaseudulle”, toteaa hankkeesta vastaava maaseutuasiamies Carolina Sjögård.

Kiitos kaikille päivään osallistuneille ja tunnelmaa syksyyn!

Loviisan kaupunki
maaseututoimi

Carolina Sjögård
maaseutuasiamies

Anni Kovanen
maaseutuasiamies