Loviisan kaupungin maaseututoimi edistää kestävää kehitystä – Peltoja vuokrataan viljelyskäyttöön!

Loviisan kaupungin maaseututoimi edistää kestävää kehitystä ja hyvinvointia, niin maaseudulla kuin kaupungissakin tarjoamalla vuokralle peltoja viljelyskäyttöön asukkailleen, vuosille 2024–2028.

Vuokrapeltojen avulla kaupunki on hyödyntänyt maa-alueitaan tehokkaasti jo vuosikymmenien ajan. Tämä kestävä käytäntö on tarjonnut asukkaille mahdollisuuden viljellä, ja osallistua aktiivisesti maatalouden harjoittamiseen. Tämä tukee myös Loviisan kaupungin vihreitä arvoja ja strategiaa, jossa se on sitoutunut luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen.

Loviisan kaupungin vuokrapelloilla viljeleminen mahdollistaa myös lähiruoan tuotannon, mikä parhaimmillaan vähentää elintarvikkeiden kuljetukseen liittyviä päästöjä ja tukee paikallista taloutta. Lisäksi se antaa asukkaille mahdollisuuden oppia ja osallistua ruoan tuotantoon, mikä lisää ympäristötietoutta ja yhteisöllisyyttä.

Loviisan kaupunki pyytää sitovia tarjouksia peltolohkojen vuokraamisesta viljelyskäyttöön. Vuokrattavaksi tulee 39 peltolohkoa, yhteensä 82,55 ha. 

Toimita tarjous viimeistään 27.11.2023 kello 16.00 mennessä suljetussa kirjekuoressa, johon on merkitty ”peltovuokra”. Toimita tarjouskirje maaseutuyksikköön, Bäckasinkuja 1 A, 07880 Liljendal, tai Lovinfoon, Mariankatu 12, 07900 Loviisa.

Luettelo peltolohkoista ja kartoista on saatavissa kaupungin verkkosivuilta

Lisätiedot

Loviisan kaupunki

Sam Vickholm
maaseutupäällikkö
puh. 040 521 8128