Loviisan kaupungin puistoyksikkö vahvisti osaamistaan viherpäivillä!

Loviisan kaupungin puistoyksikkö vahvisti osaamistaan hankkimalla tietoa, inspiraatiota ja ideoita maan tärkeimmästä viheralan tapahtumasta, joka järjestettiin Jyväskylässä 14.–15.2.2024.

Tunnelma oli rento ja innostunut – Täynnä kevään odotusta

Viherpäivät ja -tekniikka 2024 tapahtuma on järjestetty vuodesta 1980 lähtien, ja se on vakiinnuttanut paikkansa viheralan tärkeimpänä koulutus-, näyttely- ja verkostoitumistapahtumana. Viherpäivissä oli runsain mitoin mielenkiintoisia puheenvuoroja, hyviä keskusteluja ja uusia avauksia viheralan ajankohtaisimmista aiheista.

”Tavoitteemme on rohkaista ihmisiä viettämään enemmän aikaa ulkona. Toivomme, että kaikki löytävät iloa ja virkistystä luonnosta ja puistoista.” luonnehtii kaupunginpuutarhuri Mikko Ruotsalainen.

Teemana vihervuoroisuus – hyvinvointia molemmille

Viherpäivien teemana oli tänä vuonna ”Vihervuoroisuus – hyvinvointia molemmille”, se pohtii vastavuoroisuuden merkitystä viheralalla. Miten voisimme huomioida vihreän ympäristön, ja mitä voisimme vastaavasti tarjota luonnolle sen ihmiselle tuottamista palveluista?

Vihervuoroisuus perustuu ajatukseen vastavuoroisuudesta luonnon kanssa, jossa ihmiset hyötyvät luonnon tarjoamista palveluista samalla kunnioittaen ja ylläpitäen luonnon ekosysteemejä.

”Vihervuoroinen lähestymistapa sisältää esimerkiksi kaupungin viherrakenteiden kehittämistä, luonnon monimuotoisuuden suojelua ja ihmisten osallistumista ympäristönsuojeluun. Käytännössä tätä hyödynnetään tulevissa niittyprojekteissa. Vihervuoroisuus luo tasapainoa ihmisten ja luonnon välille, mikä tukee kestävää kehitystä ja parantaa elämänlaatua kaikille osapuolille.” toteaa kaupunginpuutarhuri Mikko Ruotsalainen.

Kaunista kevään odotusta!

Loviisan kaupunki
Puistoyksikkö