Loviisan kaupungin uudet suositukset ja rajoitukset koronavirusepidemian hillitsemiseksi 7.12.2020 alkaen

covid-19

Uusimaa on koronavirusepidemian leviämisvaiheessa, ja epidemian hallitsemattoman leviämisen uhka on ilmeinen Uudellamaalla.

Epidemiatilanteen rauhoittamiseksi Loviisan kaupunki on päättänyt antaa uusia kuntakohtaisia rajoituksia ajalle 7.12.–20.12.2020.

Lukiot ja perusopetus

Lukiot siirtyvät etäopetukseen. Perusopetus järjestetään edelleen lähiopetuksena. Koululiikunta järjestetään ulkona ja koululiikuntaan tarkoitetuissa tiloissa.

Kasvomaskisuositus on voimassa koko perusopetuksen, esikoulun ja lukion henkilökunnan osalta. Kasvomaskia tulee käyttää myös ulkotiloissa, esimerkiksi välitunneilla.

Kasvomaskisuositus on voimassa myös yläkoulun oppilaiden osalta. Kasvomaskia tulee käyttää myös koulukuljetuksien aikana.

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen henkilöstölle suositellaan kasvomaskin käyttöä sekä sisä- että ulkotiloissa.

Ryhmäharrastustoiminta

Kaupungin hallinnoimat sisäliikuntatilat suljetaan.

Yli 18-vuotiaiden organisoitu ryhmäharrastustoiminta sekä ulko- että sisätiloissa keskeytetään. Alle 18-vuotiaiden harrastustoiminta voi jatkua vain ulkona, jo aiemmin myönnetyillä vuoroilla. Uusia vuoroja ei myönnetä.

Kilpailu-, ottelu- tai sarjatoimintaa ei järjestetä.

Ulkokentät ovat lasten ja nuorten harrastustoiminnan ulkopuolella kuntalaisten käytössä. Pukukopit ja huoltorakennukset pidetään suljettuina.

Julkiset tilat

Tässä vaiheessa Loviisan kaupunki ei sulje julkisia tiloja. Museossa, kirjastoissa ja nuorisotiloissa suositellaan kuitenkin tiloihin enintään 10 henkilöä kerrallaan turvallisuusohjeistuksia noudattaen. Suosittelemme kasvomaskien käyttöä.

Yllä olevien rajoituksien lisäksi kaupunki muistuttaa, että yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi 28.11.–18.12.2020. Yksityisellä kokoontumisella tarkoitetaan esimerkiksi valmistujaisjuhlia, perhe- ja sukutapahtumia, joulun ajan juhlia jne.

Loviisan kaupungin Ajankohtaista koronaviruksesta -verkkosivu