Loviisan kaupungin uusi polkupyöräetu on vesiliikelaitoksella erityisen suosittu

Loviisan kaupungin työntekijöiden luontaisetujen joukkoon lisättiin huhtikuun alussa polkupyöräetu. Vesiliikelaitoksella polkupyöräetu on otettu innolla vastaan.

– Kaupunki haluaa edistää pyöräilyä ja kävelyä, ja on jo vuosien ajan osallistunut esimerkiksi Kilometrikisaan ja Pyöräilyviikkoon. Uusi etu tarjoaa työntekijöillemme kivan kannustimen valita hyvinvointia lisäävä ja päästöjä vähentävä liikkumistapa, toteaa henkilöstöpäällikkö Thomas Grönholm.

Tiedotteen julkaisuhetkellä etua oli käyttänyt 28 henkilöä. Etu mahdollistaa sähköpyörän tai tavallisen polkupyörän hankkimisen korottomalla osamaksulla. Lisäksi luontaisetuna hankittu pyörä tuo säästöjä alentuneen tuloveron kautta.

– Etua on jo otettu käyttöön monissa työyhteisöissämme, mutta vesiliikelaitoksen pyöräinto erottuu edukseen, Grönholm kertoo.

Vesiliikelaitoksen taloussihteeri Tove Ståhl on ehtinyt jo ottaa käyttöön edun kautta hankkimansa tuliterän sähköpyörän, jonka sai hankittua kätevästi paikallisesta urheiluliikkeestä.

– Kahvipöytäkeskustelusta lähti ajatus hankkia porukalla uudet pyörät ja samalla hyödyntää työnantajan tarjoama luontaisetu. Työsuhdepyörän voi hankkia myös ihan vain vapaa-ajan käyttöön, jos ei työmatkoja halua polkea, Ståhl sanoo.

Kuvassa Tove Ståhl ja  vesilaitostyöntekijä Teemu Gustavson uusien pyöriensä kanssa.