Lovisa stads nya cykelförmån är särskilt populär på vattenaffärsverket

Lovisa stads personals naturaförmånerna utökades med en cykelförmån i början av april. På vattenaffärsverket har cykelförmånen välkomnats med iver.

– Staden vill främja cykling och gående och har redan under många år deltagit till exempel i Kilometertävlingen och Cykelveckan. Den nya förmånen erbjuder vår anställda en kul morot att välja ett färdsätt som ökar välbefinnandet och minskar utsläppen, konstaterar personalchef Thomas Grönholm.

Då detta meddelande offentliggjordes hade 28 personer använt förmånen. Förmånen gör det möjligt att skaffa en elcykel eller en vanlig cykel på räntefri avbetalning. Dessutom medför en cykel som köpts som naturaförmån besparingar genom minskad inkomstskatt.

– Förmånen har redan tagits i bruk i många av våra arbetsgemenskaper, men vattenaffärsverkets intresse för cyklarna utmärker sig positivt, berättar Grönholm.

Ekonomisekreteraren för vattenaffärsverket Tove Ståhl har redan hunnit ta i bruk den splitternya elcykel som hon skaffade som förmån behändigt i den lokala sportaffären.

– I ett kaffebordssamtal kom vi på tanken att hela gänget skulle skaffa nya cyklar och på samma gång utnyttja den naturaförmån som arbetsgivaren erbjuder. Man kan också skaffa en förmånscykel bara för fritidsbruk om man inte vill cykla arbetsvägen, säger Ståhl.

På bilden poserar Tove Ståhl och vattenverksarbetare Teemu Gustavson med sina nya cyklar.